Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''profesör müsveddesi'' söylemine cevap geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda isim vermeden bir profesör hakkında söylemlerde bulundu. Bu söylemlerin kendisi hakkında olduğu iddia edilen Naci Görür ise konuyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''profesör müsveddesi'' söylemine cevap geldi
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda isim vermeden bir profesör hakkında eleştirilerde bulundu. Erdoğan ‘’profesör müsveddesi’’ ifadesiyle bir profesör hakkında söylemlerde bulundu. Profesör Naci Görür’den söylemlerin kendisine yönelik söylendiği iddialarına yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tanıtım toplantısında bir profesör hakkında, "'Köprü yapmakla, baraj yapmakla, havalimanı yapmakla bu iş çözülmez; soğan, patates kaç lira sen onu söyle'' diyor. Bunu söyleyen adam profesör. Barajın yok, havalimanın yok, Togg'un yok. Bu adam profesör değil müsvedde bu. Senin profesörlüğünden ne gelir? Bir ülkenin kalkınması için nelere ihtiyaç var bunu söyle. Biz asıl devrimi zihinlerde yaptık" ifadelerini kullanmıştı.

Naci Görür iddialar hakkında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ''Köprü yapmakla, baraj yapmakla bu iş çözülmez, soğan, patates kaç para'' söylediğimi kastederek bana atfen profesör müsveddesi dediği söyleniyor. Sayın cumhurbaşkanımızın beni kastettiğini sanmıyorum, ben asla böyle bir şey söylemedim. Elazığ, Maraş ve Gaziantep depremlerininin yıllar önceden geleceğini öngörüp halkını uyaran bir bilim adamı olarak şunu söyledim ''Az yol, köprü ve baraj yapalım ama önce halkımızın can güvenliğini sağlayan deprem dirençli kentler oluşturalım'' benzeri şeyler söyledim. Yine de aynı şeyleri söylüyorum. Sevgiyle" açıklamasını yaptı.

naci.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.