Davutoğlu memleketinde 10 saniye konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi bırakma kararının ardından geldiği memleketi Konya'da coşkuyla karşılandı. Davutoğlu'nu yaklaşık bin araç konvoyla 2 binin üzerinde partili karşıladı

Davutoğlu memleketinde 10 saniye konuştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün partisinin MYK toplantısının ardından 22 Mayıs'da kongreye gideceklerini ve bu şartlarda genel başkanlığına aday olmayı düşünmediğini söyledi. Davutoğlu'nun bu açıklamalarının ardından akşam saatlerinde bugün memleketi Konya'ya ziyaret edileceği duyuruldu. Bunun üzerine AK Parti Konya teşkilatı sosyal medya üzerinden "Reis liderimiz ,Hoca değerimiz", "Erdoğan liderimiz, Davutoğlu değerimiz" başlığı altında partilileri bugün saat 11.00'de Konya Havalimanı'nda karşılamaya davet etti.

Bu davet üzerine yaklaşık 2 binin üzerinde partili havalimanına akın edip Başbakan Davutoğlu'nu karşıladı. Karşılama sırasında kalabalık "Konya burada, hocasının yanında", "AK Gençlik burada, hocasının yanında" sloganları attı. "Reis bizim, hoca bizim" pankartları açıldı. Davutoğlu'nun gelmesi beklenildiği sırada havalimanına gelen ablası Ayşe Çalık da kalabalığın karşısına geçip partilileri selamladı.

Davutoğlu'nun karşılamak için aralarında kamyonların da bulunduğu yaklaşık bin araçlıkta konvoy oluştu.

'ALLAH BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile birlikte Konya'ya geldi. Başbakan Davutoğlu, seçim otobüsünün üzerine çıkarak kendisi bekleyen kalabalığa kısa bir konuşma yaptı. Davutoğlu, "Cumanız mübarek olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimiz daim eğlesin. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" diye konuştu. Ardından halkı selamladı. Davutoğlu, konvoy eşliğinde cuma namazını kılmak için Kapu Camii'ne hareket etti.

Haberin Videosu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.