Davutoğlu'ndan çarpıcı açıklama: MİT Müsteşarımızı ve beni...

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı döneminde yapılan gizli Suriye toplantısının yasadışı dinlenmesine ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu,...

Davutoğlu'ndan çarpıcı açıklama: MİT Müsteşarımızı ve beni...
Yayınlanma:
Güncelleme:

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı döneminde yapılan gizli Suriye toplantısının yasadışı dinlenmesine ilişkin açıklama yaptı.

Davutoğlu, “Dışişleri Bakanı olarak beni sayın MİT Müsteşarımızı uluslararası alanda bir suç işlemiş görüntüsü içinde yargılamak niyetiyle yapılan bir casusluk faaliyetiydi” dedi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma namazını Bayrampaşa’da kıldı. Namazın ardından camide bulunan bir cenaze namazına katılan Davutoğlu, namaz sonrası cenazeyi omuzladı. Cami çıkışı Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile birlikte 15 Temmuz şehitleri anısına kurulan sergiyi dolaşan Davutoğlu, yakın zamanda annesi vefat eden Aydıner’e de baş sağlığı diledi. Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde, Suriye konusu ile ilgili yapılan gizli toplantının toplantı katılımcılarından Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in çantasına habersiz konulan dinleme cihazı aracılığı ile dinlenmesine ilişkin konu ile ilgili açıklama yaptı.
 Toplantının son derece gizli olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Bu son derece gizli bir toplantıydı. Hedefi ise Süleyman Şah türbesindeki askerlerimizin korunması için alınacak tedbirler ve Suriye’deki, Türkiye’nin etkinliğini arttırmak ve Türkiye’ye karşı olan terör örgütlerine alınacak tedbirleri konuşmaktı. Aslında bu bir silsilenin devamıydı. MİT TIR'larına yapılan operasyon, 17, 25 Aralık, darbe teşebbüsü ve arkasından Dışişleri Bakanlığı’nın dinlenmesi bir bütün halinde. O zaman sayın Başbakanımız, Dışişleri Bakanı olarak beni sayın MİT Müsteşarımızı uluslararası alanda bir suç işlemiş görüntüsü içinde yargılamak niyetiyle yapılan bir casusluk faaliyetiydi. Dolayısı ile bunun tümü ile aydınlatılması Türkiye içinde önemlidir. Suriye politikamız açısından da önemlidir. Bu devlete sızmış hain çetenin işleyişinin tespiti açısından da önemlidir. Ayrıca 29 Mart seçimlerinden 3 gün önce bunun yayınlanma sebebi de 29 Mart seçimlerinde halkın iradesini etkileyebilmek amacıydı. Ama başarılı olamadılar. Bunların hepsi araştırılacak. Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu’na yaptığı yardımı bir terör örgütüne yaptığı yardım gibi lanse ettiler. Şimdi son Cerablus, Fırat Kalkanı operasyonunda Türkiye’nin desteklediği ÖSO aziz Mehmetçiğimiz ile birlikte savaşarak Suriye’ye girdi ve Türkiye adına o toprakları tutuyor” dedi.
“Ala’ya milletim adına teşekkürü bir borç biliyorum” Kabinede yaşanan görev değişikliği ile ilgili konuşan Davutoğlu, “Sayın Efkan Ala, benim kurduğum hükümette de görev almış kıymetli bir bakanımızdır. Görevi ayrıca 17 -25 Aralık’ta ve Darbe teşebbüslerinde de son derece müsteşar olarak da, önemli bir mücadele içinde yer almıştır. Buna hepimiz şahidiz. Yeni görevlendirmelerde de hayırlı sonuçlar olur. Sayın Ala’nın bu anlamda hizmetlerine de ben milletim adına teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.