Demokrat Parti'den 103 emekli amiralin bildirisiyle ilgili açıklama

103 emekli amiralin, Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımlaması siyasette tartışma yarattı.

Demokrat Parti'den 103 emekli amiralin bildirisiyle ilgili açıklama
Yayınlanma:
Güncelleme:

103 emekli amiralin TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımlaması siyasette tartışma yarattı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda #YeterBeUsta etiketini de kullanarak şunları kaydetti:

"Akp’nin ‘sahte kabadayı’ ları istiyorlar ki; CHP ‘rejim elden gidiyor, başörtüsü’ desin, TSK, muhtıra versin! Bu havuzdan çok su aldınız; bilesiniz ki bu havuzda su yok! Şimdi iş, emekli generallerin bildirinden ‘Darbe’ çıkarmaya kalmış!

Mağdurumda, mağdurum...’ Bitmek bilmez bir hikaye Akp için! REFORM, YENİ ANAYASA, MANİFESTO olmadı abime! MAĞDURİYET verin! Söz bitmiş, herşeyi çürütmüşsünüz; tek bir DAVA’nız (her ne şart olursa olsun iktidar olmak) kalmış!"

Ne olmuştu?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un "Bir Cumhurbaşkanı Montrö'yü de feshedebilir mi?" sorusuna "Teknik olarak evet" yanıtını vermesi tartışmayı başlatmıştı.

Şentop, söz konusu TV programında herhangi bir sözleşme ismi zikretmediği görüşünü dile getirirken “Ortalama zeka seviyesini düşünerek konuşuyoruz. Bunun altında olanlar için benim yapabileceğim bir şey yok” demişti.

Şentop’un açıklamaları tartışılmaya devam ederken 103 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ifadeleriyle başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımlamıştı.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.