Dışişleri Bakanlığı, Sudan'daki Türklerin güvenliği için temas kuruyor

Dışişleri Bakanlığı, Türklerin çatışmanın yaşandığı Sudan’dan ayrılması için temas kuruyor.

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'daki Türklerin güvenliği için temas kuruyor
Yayınlanma:

Türk Dışişleri Bakanlığı, Sudan Ordusu ile Sudan'da Hızlı Destek Güçleri (RSG) arasında devam eden çatışmalardan kaçmaya çalışan Türk vatandaşlarıyla büyükelçilik ve konsolosluk aracılığıyla temasa geçti.

Sudan Ordusu ile RSF arasında 15 Nisan'dan bu yana şiddetli çatışmaların sürdüğü Sudan'daki gelişmelere ilişkin yapılan açıklamada, durumun endişeyle yakından izlendiği belirtildi. Her iki tarafa da sükunetini korumaya ve daha fazla kan dökülmesini ve sivillerin zarar görmesini engellemeye çağrılan açıklamada, mevcut sorunlara kalıcı çözümlerin ancak diyalog ve mutabakatla sağlanabileceği vurgulandı. Çatışmadan etkilenen sivillere yardım sağlamak için acil bir insani ateşkes ilan etmenin önemini ve ateşkese uyulması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Sudan'daki Türk vatandaşlarının durumunun yakından takip edildiğine de değinilen açıklamada, ülkedeki mevcut güvenlik koşullarının seyahat için uygun olmadığı belirtildi. Türk vatandaşlarının bu aşamada evlerinde kalmalarının önemine vurgu yapıldı. Sudan'ı terk etmek isteyen Türk vatandaşları, uygun güvenlik ve lojistik koşulların sağlanması halinde buna göre yönlendirilecek.

Büyükelçilik ve konsolosluk çağrı merkezi Türk vatandaşları ile yakın temas halinde olup, çağrı merkezi telefonla kendilerine ulaşarak gerekli bilgilendirmeleri yapmaktadır. Açıklamada, Türk vatandaşlarının Dışişleri Bakanlığı'nın duyurularını ve büyükelçiliğin sosyal medya hesaplarını yakından takip etmeleri, henüz büyükelçiliğe kayıt yaptırmamış olanların "+249 90 094 27 38" numaralı telefondan Ankara Büyükelçiliği ile iletişime geçmeleri tavsiye edildi. Bilgi ve olası talepleriniz için "+249 91 273 41 02", "+249 90 028 54 58" ve Dışişleri Bakanlığı "+90 312 292 29 29" numaralı Konsolosluk Çağrı Merkezi'ne başvurabilirler.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.