Doğu Perinçek'e göre Türkiye'nin kaderi Rusya ile ortak

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda "İran ve İsrail'e Türkiye'den Bakmak" başlıklı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Doğu Perinçek'e göre Türkiye'nin kaderi Rusya ile ortak
Yayınlanma:

Perinçek, İsrail'in stratejik hedefinin "Kürdistan" adı altında ikinci bir İsrail devleti oluşturmak olduğunu iddia ederek, İran'ın sadece İsrail'e değil, "İkinci İsrail" olarak adlandırdığı bu oluşuma karşı da olduğunu belirtti. Şunları söyledi:

"Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı saftadır. Rusya, Suriye, Irak, Filistin, Yemen ve diğer Batı Asya ülkeleri de onlarla beraberdir. Irak, Suriye ve İran parçalanırsa Türkiye de parçalanır. Rusya kaybederse Türkiye de kaybeder. Filistin ile dayanışma içinde olan Türk halkı, aynı şekilde İran ile de birliktedir. Türkiye'nin hava sahası İsrail ve müttefiklerine kapatılmalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, vatan topraklarımızdaki İncirlik ve Kürecik'teki ABD üslerini denetim altına almalıdır."

Perinçek, Filistin, Yemen ve İran'ın silahlı kuvvetlerinin birlikte savaştığına dikkat çekerek, İsrail ve ABD'nin kıskacından kurtulamayanların hemen psikolojik savaşta görev aldığını savundu. Ayrıca, "Dünya tiyatro tarihinde ilk kez, 33 bin insanın sahnede katledildiğini" belirterek, bu durumu "tiyatro" olarak nitelendirenleri sert bir dille eleştirdi ve gerçek savaşın gürültülü bir tiyatroya dönüştürüldüğünü ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.