DP Lideri GGYD’lilere, böyle şikâyet etti 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ülke yönetimine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı. Türkiye’nin popülizmle ve popstar figürleri üzerinden yönetildiğini öne süren Uysal, “İnşallah bu alandan daha büyük bedeller ödemeden çıkarız” dedi.

DP Lideri GGYD’lilere, böyle şikâyet etti 
Yayınlanma:
Güncelleme:

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD)’nin M. Nezih Allıoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Partinin il teşkilatı yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Allıoğlu; GGYD’nin, özellikle iş dünyasını ilgilendiren meselelerde taraf ancak her siyasi partiye aynı uzaklıkta bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Üreten, ekonomiye katma değer yaratan kesimleri ilgilendiren her konuda tüm kurumlarla diyalog içinde olduklarını vurgulayan Başkan Allıoğlu, “Demokrasisiyle, ekonomisiyle güçlü bir ülkede yaşamak hepimizin ortak isteği. Yapılan hataların bedelini birlikte ödüyor, yapılan iyi işlerin mükâfatını birlikte alıyoruz. Yani aynı gemideyiz. Gemiyi limana kazasız belasız yanaştırmak için birlikte hareket etmek zorundayız. GGYD olarak bunun için sadece STK’larla değil, siyasi partilerle diyalogu çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Popülizm, demokrasilerin en büyük düşmanıdır

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise Türkiye’nin artık popülizm ve popstar figürleri üzerinden yönetilmekten kurtulması gerektiğini bildirdi. Popülizmin, demokrasilerin en büyük düşmanı olduğunu vurgulayan Uysal, “Ve Türkiye o alanda sıkışmıştır. İnşallah o alandan daha büyük bedeller ödemeden çıkarız. Önümüzde popstar figürleri üzerinden tanzim edilmeye çalışılan bir siyaset var. Siyaset; köksüz, geleneksiz, sadece bir medya tanınırlılığı üzerinden yapılacak bir şey değil. 20 yıldır böyle yapılmaya çalışılıyor ve buna bir çare üretemedik” dedi. DP Lideri Gültekin Uysal; Türkiye’nin son 40 yılındaki tüm sorunlarının merkezinde, seçim sistemi ile Siyasi Partiler Kanunu’nun olduğunu da söyledi. Meclis’te düzenli olarak, seçilen partinin vekilleri tarafından milletin aleyhine kanunlar ve düzenlemeler çıkarıldığını savunan Uysal, bu durumu, vekalet verilen avukatın, müvekkili aleyhine işlemler yapmasına benzetti ve “Türkiye’de işte böyle çarpık bir mekanizma var” diye konuştu. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal bir soru üzerine ise partisinin seçime hazır olduğunu söyleyerek, “Ancak Türkiye’de bugün siyaset yapmak çok zor, teşkilatlanmak kolay değil, yerelde ve genelde pahalı bir faaliyet. Bizim geleneksel organizasyon zincirlerimiz var, onları da yeniliyoruz ve seçime hazırız” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.