Engin Altay: Bu seçime başarı diyenin aklından şüphe ederim

Yeni dönemde CHP Grup Başkanvekilliğine aday olmayan Engin Altay, bu kararını da “Çekilmesini bilmek lazım” diyerek özetledi.

Engin Altay: Bu seçime başarı diyenin aklından şüphe ederim
Yayınlanma:

Yeni dönemde CHP Grup Başkanvekilliğine aday olmayan Engin Altay, bu kararını da “Çekilmesini bilmek lazım” diyerek özetledi. 14 ve 28 Mayıs seçimleri için, “Bu seçim başarı diyenin aklından şüphe ederim” diyen Altay, “CHP'nin özeleştiri yapması gerek ama gerçek anlamda ve tepeden tırnağa!" diye konuştu. Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Altay, değişiklik derken de Merkez Yönetim Kurulu'ndaki (MYK) değişiklikler gibi olmamalı diye konuştu.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını cevaplayan Engin Altay, neden görev almadığına ilişkin soruya, “Ben 10 yıl grup başkanvekilliği yaptım. Partim seçim kaybetti. Kazansak TBMM Başkanı olacaktım. Öyle bir hevesim vardı. Bu tablodan sonra, ‘hem grup başkanvekili hem Meclis başkanvekili ol’ dedi arkadaşlar, kabul etmedim. Çekilmeyi bilmek lazım. Çekilmek lazım. Örgütü rahatlatmak lazım. Ama ‘yeni yüzler gelsin’ derken, yeni MYK gibi olmaması lazım tabii” yanıtını verdi.

"GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDA DA SÖYLEDİM”

"Partiyi temsil ettik. Parti için mücadele verdik. Parti adına laf söyledik. Seçimi kaybettiysek benim gibi arkadaşların bir kenarda durmasını bilmesi lazım diye düşünürüm” diyen Altay, bu görüşünü Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanında da söylediğini belirtti. Altay, “Benim dışımda kendi isteğiyle çekilen kimse yok” dedi.

“KEMAL BEY'İN TASARRUFLARINI TÜMÜYLE GÖRMEMİZ LAZIM”

Altay, “Çekilme sözünüz Kılıçdaroğlu için de geçerli mi” sorusunu ise, “Şimdi o gün değil. Kemal Bey'in tasarruflarını tümüyle görmemiz lazım” diye yanıtladı.

“MYK'DAKİ DEĞİŞİKLİK YETERLİ DEĞİL"

Altay, “CHP ciddi bir iç muhasebe yapmalı. Ama gerçek anlamda iç muhasebe, tepeden tırnağa muhasebe. MYK'daki değişiklik yeterli değil, nasıl yeterli olsun” dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZLA DEVAM EDEBİLİRİZ, BUNA KARAR VERECEK OLAN KURULTAYDIR"

Kurultayın yerel seçimden önce yapılması gerektiğini de söyleyen Altay, “Parti yerel seçimde aradığı heyecanı bulamaz. Genel başkanımızla devam edebiliriz. Buna karar verecek olan kurultaydır. Ama bunun parti yönetimi var, parti meclisi var, MYK'sı var. Bu MYK ile biz yerel seçimlere mi gideceğiz, gözünü seveyim!” diye konuştu.

İsmail Saymaz bugünkü yazısında ayrıca CHP’nin HDP’den de ders alması gerektiğini belirtti. HDP eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın katıldıkları programda özeleştiri yapmak için adeta birbirleriyle yarıştığını ve başarısız oldukları için kongrede aday olmayacaklarını söylediklerini, belirten Saymaz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise bir iç muhasebeyi geç bir değerlendirmede bile bulunmadığını söyleyip CHP ve Genel Başkanını topa tuttu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.