Erdoğan sevgisine Twitter’dan sansür

Cumhurbaşkanı Erdoğan için açılan ve trend topic olan “#WeLoveErdogan” etiketini, her daim özgürlükten bahseden Twitter, listelerden kaldırdı. Adalet Bakanı Bozdağ, “Kim talimat verdi? Ülke mi, terör örgütü...

Erdoğan sevgisine Twitter’dan sansür
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan için açılan ve trend topic olan “#WeLoveErdogan” etiketini, her daim özgürlükten bahseden Twitter, listelerden kaldırdı. Adalet Bakanı Bozdağ, “Kim talimat verdi? Ülke mi, terör örgütü mü?” diye tepki gösterdi

Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında sosyal medya platformu Twitter üzerinden uluslararası alanda ses getirecek bir kampanya başlatıldı. "Erdoğan'ı Seviyoruz" anlamına gelen "#WeLoveErdogan" etiketiyle yapılan kampanya kısa sürede ses getirdi. Erdoğan'ın sevenleri tarafından paylaşılan fotoğraf, yazı ve videolarla yayılan kampanya, Twitter'da birinci sıraya yükseldi. Kampanyaya aralarında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler ve Fatih Şahin, Siirt Milletvekili Yasin Aktay ile İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ın da bulunduğu yaklaşık 100 bin kişi destek verdi. Kısa sürede 300 bini aşkın paylaşımın yapıldığı etiket, Twitter'ın skandal bir hamlesiyle listelerden kaldırıldı. 210 bin 881 tweet atılan ve 149 bin 305 RT alan # WeLoveErdogan etiketi TT Listesi 1. sırasından düşürüldü. Bununla yetinmeyen Twitter, Erdoğan'a hakaret içeren ve sadece 900 paylaşım yapılan bir etiketi ise trend topic listesine aldı. Twitter ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Susturamayacaksınız. #TwitterCensoredErdogan, #WeLoveErdogan" paylaşımıyla Twitter'ın uyguladığı sansüre karşı tepki gösterdi.



ERDOĞAN SEVGİSİ ÇILDIRTTI


Twitter yetkililerine seslenen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise "Cumhurbaşkanımızın şahsına dönük içeride bazı çevreler ve dışarıda da bazı güçler, ortak bir itibarsızlaştırma kampanyası yürütüyor. Twitter yetkililerine soruyorum; 'WeLoveErdoğan' hashtag'ini niye kaldırdınız? Kim talimat verdi? Ülke mi, bir kişi mi, terör örgütü mü? Özgürlük ilkeleri içinde 'WeLoveErdoğan' mesajını kullanmak, yaymak 'Twitter' ilkelerine aykırı mı, aykırıysa hangi ilkesine aykırı? İnsanların birine dair sevgisini ifade etmesi nasıl Twitter'ı rahatsız ediyor? Bu da Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yürütülen kürsel operasyonun bir yansımasıdır" dedi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Erdoğan'a hakaret edildiği zaman müdahale etmediler. Erdoğan sevgisi niye çıldırtıyor bazılarını? Bunlar çifte standarttır, ikiyüzlülüktür" derken AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Twitter'ın kasıtlı uygulamasının insanların ifade hürriyetine karşı yapılmış darbe olduğunu söyledi.

"TWİTTER'İN ERDOĞAN HAZIMSIZLIĞI!"
'ÇÖZÜM İÇİN TÜRKİYE-ABD İTTİFAKININ ALTERNATİFİ YOK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinin ilk gününde ABD Başkanı Obama'nın özel asistanı, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa İlişkileri Kıdemli Genel Müdürü Dr. Karen Donfried, eski Ulusal Güvenlik Konseyi Ortadoğu Bölümü Kıdemli Başkanı Michael Sing, ABD Ulusal Güvenlik Dairesi ilk başkanı Tom Ridge, eski ABD Ulusal Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı Noah Kroloff, yeni Amerikan Güvenlik Merkezi Program Başkanı Julie Smith, eski ABD Hazine Bakanlığı Başkan Yardımcısı Pat Cave, eski Dünya Bankası Direktörü Ngozi Okonjo - Iweala'nın da aralarında bulunduğu 21 düşünce kuruluşu temsilcisi bir araya geldi. Erdoğan 2 saat süren toplantıda şunları söyledi:

"Yönetilemeyen siyasi alanlarla dolu bir coğrafyada Türkiye olarak gelişmeleri bölgesel ve küresel barışa hizmet edecek şekilde yönlendirmeye çabalıyoruz. Bu çabamızda zaman zaman yalnız kaldığımızı hissetsek de ABD'nin bizi anladığını ve yanımızda olduğunu düşünmek istiyoruz. Bölgenin tarihi, siyasi ve sosyal dokusuna yabancı olan DAEŞ'i ise ülkemize, bölgeye ve insanlığa karşı ortak bir tehdit olarak görüyorum. Karşı karşıya bulunduğumuz sorunların çözümünde Türkiye-ABD ittifakının bir alternatifi olmadığı ortadadır. Burada esas mesele bu işbirliğinin stratejik ve taktik düzlemde gerçek anlamda verimli kılınabilmesidir."



'DOKUNULMAZLIK ZIRHI GİYDİRİYORLAR'

Adalet Bakanı Bozdağ, Fehriye Erdal'ın Belçika tarafından iade edilmemesine ilişkin sorular üzerine, "Özellikle mültecilik statüsü hemen veriliyor. Mültecilik statüsü verildiği için de iade işlemleri yapılmıyor. Ona bir uluslararası hukuku kullanarak himaye sağlanıyor, dokunulmazlık zırhı giydiriliyor. Bizim bu konudaki talebemiz hâlâ vardır, gerekirse de yenileriz. Belçika hükümetinden olumlu bir yaklaşım beklediğimizi bir kez daha ifade etmek isterim" diye konuştu.

ABD'DE KARŞILAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan için açılan etikete Mevlüt Çavuşoğlu da destek verdi. Etiketi 'trend topic' listesinden silen Twitter'a büyük tepki geldi. Erdoğan'ı ABD'de karşılayan Türk vatandaşları da "We love Erdoğan" pankartı açtı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.