Erdoğan'ın Kırklareli'nde hedefi yine muhalefet oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, ‘’Her seçimde olduğu gibi seçimi önce milletimizin kalbinde kazanacağız’’ dedi.

Erdoğan'ın Kırklareli'nde hedefi yine muhalefet oldu
Yayınlanma:

Erdoğan, Kırklareli’nin siyasi hayatında önemli bir yeri olduğuna değinerek, ''Biliyorsunuz Kırklareli'nin benim siyasi hayatımda farklı bir yeri var. Okuduğumuz şiir yüzünden haksız olarak cezalandırılınca beni Pınarhisar ağırladı. Yüzbinler beni cezaevine yolcularken dökülen gözyaşlarını unutmadık. Haksız bir şekilde tutulduğumuz o günleri bir okul olarak gördük. Partimizin ufkunu burada çizdik. Türkiye'ye dair hayallerimizi Pınarhisar'da somutlaştırdık" ifadelerini kullandı.

ara-erdogan.jpg

''CHP, PKK ve İP'ye vatanımızı böldürmeyiz''

Erdoğan, ''Kırklareli bizlerle olduğu sürece ülkenin sırtı yere gelmez'' diyerek şöyle konuştu:

''Kırklareli bizlerle olduğu sürece bu ülkenin sırtı yere gelmez. Benim Kırklarelili kardeşlerim iradelerine böyle sahip çıktığı sürece dergi kapaklarından tehdit savuranların tehdidi sökmez. Bu CHP, PKK ve İP'e vatanımızı böldürtmeyiz. Nice badirenin üstesinden geldik. Bunlara fırsat vermedik. 14 Mayıs'ta da yine aynısını başaracağız. Birliğimize sıkı sıkı sahip çıkacağız. Bizi Türk-Kürt-Alevi olarak ayırmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Buradan çocukluk yıllarımı beraber geçirdiğim Roman kardeşlerimi selamlıyorum.''

''Öcalan'ın cezaevinin kapısını kıracaklarmış''

Erdoğan, ''Seçimi önce milletimizin kalbinde kazanacağız'' ifadelerini kullanarak şöyle konuştu:

Türkiye Yüzyılı'nı sizlerle birlikte omuz omuza inşa edeceğiz. Ne diyorlar Öcalan'ın cezaevinin kapısını kıracaklarmış. Ne diyorlar Selo'yu cezaevinden çıkaracaklarmış. Bu Selo ne yaptı; Diyarbakır'da bizim Kürt kardeşlerimizi öldürdüler. Bunun için şuan cezaevinde. Bunun için 14 Mayıs çok önemli, sandığa gidip oy kullanacaksınız. Bundan önce daha önemli bir şey yapacağız. Buraya gelmeyen akrabalarınıza ulaşıp 14 Mayıs'ın önemini hatırlatacaksınız. Her seçimde olduğu gibi seçimi önce milletimizin kalbinde kazanacağız, gerisi zaten gelecektir.

ara-kirklareli.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırklareli mitinginde açıklamalarından bölümler:

''Biliyorsunuz Kırklareli'nin benim siyasi hayatımda farklı bir yeri var. Okuduğumuz şiir yüzünden haksız olarak cezalandırılınca beni Pınarhisar ağırladı. Yüzbinler beni cezaevine yolcularken dökülen gözyaşlarını unutmadık. Haksız bir şekilde tutulduğumuz o günleri bir okul olarak gördük. Partimizin ufkunu burada çizdik. Türkiye'ye dair hayallerimizi Pınarhisar'da somutlaştırdık. Allah'ın yardımı, milletin desteği ile Anadolu ihtilalini gerçekleştirdik. 81 ilin her birini projelerimizle nakış nakış dokuduk. Türkiye'yi her alanda başarıdan başarıya koşturduk.''

''Bunların her seçim öncesi açtıkları seçim vaadi bohçası var. Çiftçiye ne dediler; Bedava traktör dediler. Soruyorum size bedava traktör geldi mi? Bunlar suyu ucuz, ne de otobüsleri bedava yaptılar. Akıllarına gelen her şeyi söylerler. Bay Bay kemal yalanda işin ustasıdır. Seçim meydanlarında ne diyorsak, neyi vaat ediyorsak göreve gelince onu hayata geçiririz. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye yükselttik. Cek cak demedik, yaptıklarımızı söylüyorum. Milletimizin 60 yıllık hayali Togg'u yollara uğurladık. Bay Bay Kemal ve ortaklarının böyle bir gaz yok dedikleri Karadeniz gazını evlere yolladık. Biz ne dersek yaparız. Biz de yalan yok. Yani Kırklareli'de Edirne'de söylediklerimizi Ankara'ya dönünce unutanlardan olmadık.''

ara-akp.jpg

''Bay bay Kemal gibi Londra'dakilerden para dilenmeyeceğiz. Sen Londra'daki tefecilere git avucunu yalayacaksın avucunu. Zaten seçimi kazanamayacaksın. Kendi kaynaklarımızı kullanacak kimseye muhtaç olmayacağız. Kardeşlerim bunca altyapı ve üst yapıyı Londra tefecilerinden aldığımız para ile mi yaptık? Bay Bay Kemal, Ziya Paşa çok güzel söylüyor, tam de senin için. Aşkı olmayandan ne bu ülkeye ne de millete hayır gelir. Noter mi kumar mı olduklarına daha karar veremeyenlerden size hayır gelir mi? Ülkemizin demokrasi ve kalkınma hamlelerini biz hallettiysek milletimizin sorunlarını da yine biz çözeriz. Bay Bay Kemal, senin belediye başkanı Kırklareli'ne ne yaptı, yaptığı bir şey var mı? Gelirken yolların halini gördüm rezalet, İzmir, Ankara, İstanbul ortada rezalet.''

Erdoğan, Kırklareli'nde eğitimde 788 adet yeni derslik inşa ettiklerini, şehirlere üniversite kurduklarını, gençlik ve sporda 7 bin 580 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtıklarını, 36 spor tesisi kurduklarını, ihtiyaç sahiplerine de yaklaşık 1,5 milyar lira tutarında destek sağladıklarını söyledi.

Yine 745 yataklı 8 hastaneyle birlikte 24 sağlık tesisinin yapımını tamamladıklarını, TOKİ vasıtasıyla 1386 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini, 846 konutun yapımına da devam ettiklerini anlatan Erdoğan, şimdi de "İlk Evim" projesi ile 148 yeni konut yapacaklarını, "İlk Arsam" projesiyle de Kırklareli'ne altyapısı hazır 11 bin arsa vereceklerini kaydetti.

Kırklareli'nde yapılan millet bahçelerine ilişkin de bilgi veren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kırklareli Millet Bahçesinin yapımında sona geldik. Pınarhisar Millet Bahçesi'nin yapımı, Babaeski Millet Bahçesi'nin projelendirme çalışmaları devam ediyor. Ulaştırmada 77 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini, 249 kilometreye çıkardık. Edirne-Kırklareli bölünmüş yolunun biten kesimlerini trafiğe açtık. Kalan kesimlerini önümüzdeki yıllarda inşallah tamamlıyoruz.’’

İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı birbirine hızlı trenle bağlayacak, hızlı tren projemizin yapımı etaplar halinde devam ediyor. Bu hat üzerinde Kırklareli'nde Babaeski, Lüleburgaz ve Büyükkarıştıran istasyonlarını kuracağız. Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek."

Erdoğan, tarım ve ormanda 3 baraj, 1 içme suyu tesisi, 10 sulama tesisi, 74 taşkın koruma tesisi, 4 gölet, 4 atıksu arıtma tesisi inşa ettiklerini belirterek, "Biz yaptık, bay bay Kemal değil, onun belediyesi değil. Tamamladığımız sulama projeleriyle ilimizde yaklaşık 200 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Çiftçilerimize yaklaşık 4 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Şehrimizde iki yeni organize sanayi bölgesi, bir teknokent, 6 araştırma, geliştirme ve tasarım merkezi kurduk. Enerjide 106 bin abonesi olan şehrimizin yüzde 72'sine doğal gaz verdik. İnşallah 14 Mayıs'tan sonra tüm hizmetlerimize yenilerini ekleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Kendileri eser ve hizmet siyaseti yaparken karşılarına çıkanların kim olduğunu göstermek istediğini söyleyen Erdoğan, alandakilere video izletti.

ara-006.jpg

14 Mayıs seçimlerinde karşısına çıkanların sırtını PKK ve YPG terör örgütlerine dayadıklarını ifade eden Erdoğan, Kürtlerin istismar edildiğini söyledi:

Erdoğan, "İşte kendi seçmenlerine 'tıpış tıpış oy vereceksiniz' dedikleri aday bu. İşte gençlerimize güya 'umut' diye pazarladıkları aday ve yandaşları bunlar. İnşallah 14 Mayıs'ta Kırklareli, bunlara unutamayacakları bir ders verecek" İfadelerini kullandı.

"Kandil'dekiler bayraksız, kitapsız, ezansız ama karşımda bayrağıyla duranlar var. Öyle haykıralım ki Kandil de duysun, bay bay Kemal de duysun. Öbür tarafta Edirne'deki de duysun." diyen Erdoğan, alandakilere "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" sözlerini tekrarlattı.

"Kırklareli bu defa sandıklardan farklı çıkacak"

Dünkü İstanbul mitingini hatırlatan Erdoğan, konuşmasını, "Dün İstanbul'u gördünüz değil mi? Nasıldı İstanbul? 1 milyon 700 bin kişi. İnşallah Kırklareli de şimdi bunun dersini 14 Mayıs'ta verecek. Ben size inanıyorum. Size güveniyorum. Kırklareli bu defa sandıklardan farklı çıkacak." sözleriyle tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre önce hayatını kaybeden Pehlivanköy ilçesi belediye başkanı Hüseyin Açıkel'in ailesine ve yakınlarına başsağlığı da diledi.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından, AK Parti'nin 28. Dönem Kırklareli milletvekili adayları, il başkanları, il kadın kolları ve gençlik başkanları sahneye davet edildi.

Eşi Emine Erdoğan ve sahneye davet edilen partililerle birlikte alandakileri selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cengiz Kurtoğlu'nun AK Parti için uyarlanan "Duyanlara Duymayanlara" şarkısını söyledi.

erdogan.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.