Ersin Işık: Yasakların gevşetilmesi olumlu, ancak mantıklı değil

Normalleşmeye geçtiğimiz şu günlerde Anadolu Gazetesi olarak Gelecek Partisi Etimesgut İlçe Başkanı Ersin Işık’ın konu hakkındaki görüşlerini aldık.

Ersin Işık: Yasakların gevşetilmesi olumlu, ancak mantıklı değil
Yayınlanma:
Güncelleme:

Normalleşmeye geçtiğimiz şu günlerde Anadolu Gazetesi olarak Gelecek Partisi Etimesgut İlçe Başkanı Ersin Işık’ın konu hakkındaki görüşlerini aldık. Yasaklarının başından beri karmaşık bir şekilde uygulandığını belirten Işık, “Uygulama kendi içinde garabet oluşuyor” dedi.

KALABALIK KONGRELER GÖRMEZDEN GELİNMİŞTİR

Normalleşmeye geçtiğimiz şu günlerde Anadolu Gazetesi olarak Gelecek Partisi Etimesgut İlçe Başkanı Ersin Işık’ın konu hakkındaki görüşlerini aldık. Başkan ışık Anadolu’ya yaptığı özel açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Uzun süredir uygulanan ve 1 Mart itibariyle normalleşme adı altında yeni bir aşamaya geçen pandemi yasaklarının başından beri karmaşık bir şekilde uygulandığı açıktır. İktidarın işine geleni yasakladığı gelmeyeni serbest bıraktığı kendine gelince serbest ama vatandaşa yasak olan onlarca uygulamasına şahit olduk. Kalabalık kongreleri görmezden gelinip üç kişinin bir araya geldiği toplantılara ceza uygulandı. Zaten zar zor işleyen eğitim sistemi felç edildi. İnsanlar işinden ve aşından edildi” dedi.

TUTARSIZ UYGULAMALAR ÖZENSİZCE HAZIRLANIYOR

“Son uygulamaların kendi içinde garabet oluşturduğunu belirten” Başkan Ersin Işık sözlerine şöyle devam etti, “Millet yapılan açıklamaları sosyal medya esprisi olarak kullanmaktan öteye ciddiye almıyor. Tutarsız uygulamalar özensizce hazırlanıyor. Copy-paste paylaşımlar yapılıyor. Yasakların bir miktar gevşetilmesi olumlu ancak mantıklı değil. Örneğin kafe restoranların açılması olumlu ancak saat sınırlaması niye? Siyasi parti kongrelerinde lebalep, STK kongrelerinde sayı sınırlaması niye? Benzer örnekleri çoğaltmak mümkün. Virüsün bazı durumlarda bulaşır bazı durumlarda bulaşmaz olması kabul edilebilir değil. Yapılması gerekenin kontrollü serbestlik olması gerektiğini düşünüyorum. Yasakların insanları geçimini, eğitimini kontrollü bir şekilde sürdürebileceği şekilde şerbet bırakılmasının gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.