Gamze Taşcıer: Eczanelerde Covid nöbeti var

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Eczacı Gamze Taşcıer, son günlerde nöbetçi eczanelerin çok yoğun şekilde COVID-19 hastalarına hizmet verdiğini ifade etti.

Gamze Taşcıer: Eczanelerde Covid nöbeti var
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Eczacı Gamze Taşcıer, son günlerde nöbetçi eczanelerin çok yoğun şekilde COVID-19 hastalarına hizmet verdiğini ifade ederek, “Türkiye’nin dört bir yanındaki eczacı meslektaşlarımdan haberler alıyorum. Nöbetçi eczanelere neredeyse normal hastalık reçetesi gelmiyor. Gelenlerin çok büyük çoğunluğu ya COVID-19 hastası ya da şüphelisi. Salgınla bizzat en ön cephede mücadele eden sağlık çalışanlarını dinlediğinizde, Bakanlığın açıkladığı verilere inanmak mümkün olmaktan çıkıyor. Türk Tabipleri Birliği vakaların söylenenden on kat daha fazla olduğunu ifade ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre Ankara’da sağlık çalışanlarında görülen pozitif vaka sayısı bini geçmiş durumda. Sadece son bir haftada 2 eczacı meslektaşımızı ve bir eczane çalışanımızı bu virüs nedeniyle kaybettik. Bakan Bey şakalı twitler atıyor ama durum ifade edilenden çok daha ciddi.” ifadelerini kullandı.

KAĞIT REÇETEDE ISRAR RİSKİ ARTIRIYOR

Son günlerde özellikle nöbetçi eczanelerin neredeyse sadece COVID-19 hastalarına hizmet verdiğini ifade eden Taşcıer, “Sadece Ankara değil, ülkenin dört bir yanından benzer bilgileri alıyoruz. Bir diğer sorun da, hastaların kağıt reçeteyle eczanelere geliyor olması. Doktorlar da çaresiz, hastanelerdeki yoğunluk öyle boyutlara vardı ki yetişmekte zorlanıyorlar. Ancak salgının Türkiye’de görüldüğü daha ilk günlerde çağrıda bulunmuş, bulaşma riskini artıran kağıt reçete uygulaması bir an önce son bulmalı, e-reçete sistemine kesin olarak ve bir istisna bırakmadan geçilmeli demiştik. Ne yazık ki Bakanlık bu yönde hiçbir adım atmadı. Bu nedenle de eczacılar ve eczane çalışanlarının karşı karşıya oldukları sağlık riski giderek büyüyor.” dedi.

“SALGINLA MÜCADELE SAHADA DEĞİL, KÂĞIT ÜZERİNDE VERİLİYOR”

Pandemi hastanelerinde çalışan sağlık çalışanlarının vakalarda çok hızlı bir artış yaşandığıyla ilgili açıklamaları olduğunu belirten Taşcıer, “Sağlık Bakanı vatandaşa trip atan şakalı sosyal medya paylaşımları yaparken, salgın yönetimine olan güven tüm hızıyla azalıyor. Bakanın her akşam açıkladığı veriler, salgınla mücadelenin sahada değil, kağıt üzerinde verildiğini gösteriyor. Çünkü salgınla bizzat en ön cephede mücadele eden sağlık çalışanları, Türk Tabipleri Birliği, sağlık çalışanı sendikaları, vakaların açıklanandan on kat daha fazla olduğunu ifade ediyor. Eczanelere gelen vakalara baktığımızda da bunu görebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.