Gültekin Uysal: Üretici alın terinin karşılığını alamıyor

Demokrat Parti Ankara’da sahaya inip esnaf ve vatandaşın sorunlarını yakından dinlemeye devam ediyor.

Gültekin Uysal: Üretici alın terinin karşılığını alamıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

DP Başkanı Gültekin Uysal, “Alın terinin karşılığını alamayan tarım üreticisi, maliyetler altında ezilen toptancı, fiyatlar yüzünden en temel gıda maddelerinden bile uzak kalan, dilimle almaya başlayan vatandaş; Bir tarafta da sorumluluğu kabul etmeyen iktidar var” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Ankara’da sahaya inip esnaf ve vatandaşın sorunlarını yakından dinlemeye devam ediyor. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahiner, Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Selami Genel, Ankara teşkilatı ve Genel Kurul Üyesi Adnan Tufan’la birlikte önce Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ASEMKOM) Başkanı Ceyhan Gündüz'ü ziyaret ederek, komisyoncuların sorunlarını dinledi. Partililer ardından Ankara Ulus Hali’ni ziyaret ederek burada vatandaşla buluşup sorunları yerinde dinlediler.

GÜNDÜZ: EN ÇOK MALİYETİMİZİ İSRAF YÜKSELTİYOR

Ziyarette konuşan ASEMKOM Başkanı Gündüz, artan meyve ve sebze fiyatlarına ilişkin, şu açıklamayı yaptı, “İşçiliğimiz çok arttı. Bizim en çok kullandığımız geri dönüşü olmayan ambalaj malzemelerinde son iki, üç yıldır bulamıyoruz- altı kat filan bir artış var. Geçen sene bizim 1,5 liraya aldığımız kasayı beş liraya alıyoruz. Boş kasayı da bulamıyoruz. Maliyetleri en çok ambalaj malzemesi, işçilik, lojistik yükseltiyor. En çok maliyetlerimizi israf yükseltiyor. 50 milyonluk bir ülkeye yetecek kadar ürünümüz çöpe gidiyor” dedi.

demokrat-parti-1-002.jpg

 

UYSAL: ENİNDE SONUNDA BU MALİYET, BU FATURA MİLLETİN ÖNÜNE GELİYOR

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal da ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Çok bilinmeyenli onlarca yüzlerce dinamiğin, faktörün işlediği bir piyasada hem üretim istikrarını hem de fiyat istikrarını sağlamak için çok sağlam politikaya ihtiyaç var. Sıkışınca patates, soğanı terörist ilan ederek, hal esnafını terörist ilan ederek bu işin içinden ne AK Parti hükümeti kendi sorumluluğunu sıyırabilir ne de bu zafiyetlerini 19 yıllık iktidar sürecinde bulunmuş bir hükümet buradan sorumluluğundan sıyrılabilir. Türkiye’de enflasyonun en büyük sebebi gıda enflasyonu. Ne yapalım? Marketleri basalım. Halleri basalım. Polatlı’da soğan tüccarını kovalayalım. Acaba bir kamuoyu algısı yönetebilir miyiz? Bununla gün geçirirsiniz de eninde sonunda bu maliyet, bu fatura milletimizin önüne geliyor” ifadelerini kullandı.

 

HALİ ZİYARET ETTİLER

Demokrat Parti’nin bir sonraki durağı Ankara Ulus Hali oldu. Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Selami Genel ile beraberindeki heyetle hal esnafın ve vatandaşın sorunlarını dinleyip fikir alışverişinde bulundu. Bir esnaf, "İşler bitik, uçuracaklar ama ne zaman" diye konuşurken bir başka esnafta "İş yok. Her şey ateş pahası olmuş. Vatandaşta ‘pahalı’ diye almıyor" diye konuştu.

İHALEYİ SİZE YIKTILAR

Enginyurt'un "İlk önce hali ziyaret ettik, çünkü baktık hep böyle ihaleyi size yıktılar. Sanki pahalı ürünü siz satıyormuşsunuz gibi. ‘Terörist’ diyorlar biz de soralım dedik" sözlerine karşılık bir hal esnafı, "Fiyatlar normal. Şu anda toptancı halinden alıyoruz. Toptancı hal de olmasa bu ürünleri nasıl getireceğiz? Aracı olmasa ben nasıl 10 tane mandalina getirebilirim? Şeftaliyi nasıl getireyim? Adam kamyonla getiriyor. Yani bir şeyler düzenleme olması lazım" dedi. Enginyurt da "Biz de diyoruz ki ‘maliyetleri düşürün’ diyoruz. Halciyi, perakendeciyi suçlayarak bu iş olmaz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Uçuyoruz' sözleri anımsatılan bir yurttaş ise "Berbat, yüksek uçan bir gün düşer gölün içine" yanıtını verdi. Fiyatlardan yakınan bir yurttaş ise "Bir tane kıvırcık aldık beş lira, bu mevsimde Türkiye'de kıvırcık 5 lira olduysa geri kalanını siz düşünün" dedi.

demokrat-parti-12.jpg

GENEL: ESNAFIN SORUNLARINI MECLİSTE DİLE GETİRECEĞİZ

Selami Genel burada yaptığı kısa açıklamada, “Demokrat Parti olarak her zaman esnafımızın yanındayız dedik. Hal Esnafımız büyük bir teveccühle bizi bağrına bastı. Esnafımızın sorunlarını yerinde dinledik ve Demokrat Parti olarak çözüm önerilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getireceğiz” dedi.

ANKAPARK'I ZİYARET EDECEKLER

Başkan Selami Genel konuşmasının devamında ise 29 Eylül Çarşamba günü de Parti heyetiyle birlikte büyük maliyetlere mal olan ANKAPARK’ı ziyaret ederek burada bir basın açıklaması yapacaklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.