Hayvan varlığımızın TDİOSB’ler eliyle daha da artırılmasını amaçlıyoruz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelesi (TDİOSB) sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

Hayvan varlığımızın TDİOSB’ler eliyle daha da artırılmasını amaçlıyoruz
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelesi (TDİOSB) sayısının artırılması ve ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, “Yeni yatırımcılara da üretim yerleri sağlanmasıyla beraber hayvan varlığımızın TDİOSB’ler eliyle daha da artırılmasını amaçlıyoruz” dedi. Fakıbaba, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinin kurulmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Tarımda üretmek kadar üretilen ürünlerin işlenmesi, katma değerinin artırılması, pazarlanması ve istihdama katkı sağlanmasının da bir o kadar önemli olduğuna vurgu yapan Fakıbaba, bu amaçla, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerini önemsediklerinin altına çizdi.

Bu bölgelerin, biyogaz ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının da etkin olarak kullanıldığı ve tarım sanayi entegrasyonunun sağlandığı kendine yeten ve üreten bölge olma özelliğini taşıdığını belirten Fakıbaba, “Altyapısı sağlanmış bu bölgelerde faaliyet gösterip yeni teknolojileri uygulayabilen ekonomik büyüklükteki işletmelerle, sürdürülebilir, güvenilir ve katma değeri yüksek üretim sağlanabiliyor. Bu ortamda gerçekleştirilen üretim, maliyetleri düşürmekte, markalaşmayı sağlamakta, böylelikle üretici, yetiştirici gelirlerinde bir artış yaşanmaktadır. Özellikle hayvancılığımızın geliştirilmesi açısından bu tür sanayi bölgelerinin önemi çok büyük. Yerleşim alanlarında faaliyet gösteren ve insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen hayvancılık işletmelerimiz, bu sanayi bölgelerine taşınmaktadır. Bunun yanı sıra yeni yatırımcılara da üretim yerleri sağlanmasıyla beraber hayvan varlığımızın TDİOSB’ler eliyle daha da artırılmasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı. İHA

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.