Hilmi Gökçınar bu kez siyaset sahnesinde öncülük edecek

Kırşehir’in abisi, Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi olan iş insanı Hilmi Gökçınar, AK Parti Ankara İkinci Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için yaptığı başvurunun ardından toplumun her kesiminden destek görüyor…

Hilmi Gökçınar bu kez siyaset sahnesinde öncülük edecek
Yayınlanma:

ANADOLUGAZETE.COM.TR
Kırşehir ve Ankara’da önemli sivil toplum hareketlerinin öncüsü olan, hemşehri derneklerini destekleyen, özellikle siyaset, ekonomi ve spor dünyasının yakından tanıdığı Hilmi Gökçınar, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için aday adaylığını açıkladı. Ankara İkinci Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için müracaat eden Gökçınar, bugüne kadar yürüttüğü projeler ve aldığı görevlerle de dikkat çekti.

İLKLERİN ÖNCÜSÜ OLDU

Türkiye’ye değer katan çalışmalara imza atan Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, bu kez siyaset sahnesinde ülkemize katkı sunmak istiyor. AK Parti Ankara İkinci Bölge Milletvekili Aday Adaylığı’nı açıklayan Hilmi Gökçınar, Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nun kurucusu olmanın yanı sıra hemşehri derneklerinin gelişmesine ve daha geniş kitlelere hitap etmesine olanak sağladı. Ayrıca siyaset, ticaret, bürokrasi ve spor alanında da yöneticilik yaparak pek çok ilki gerçekleştirdi.

whatsapp-image-2023-03-25-at-10-55-27.jpeg

SPORUN MARKA İSİMLERİNDEN

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ANFA şirketinde Fuar Müdürlüğü yapan Gökçınar, Refah Partisi’nde İl Başkan Yardımcılığı ve sonrasında Keçiören İlçe Müfettişliği görevini üstlendi. Süper Lig’de de mücadele eden Ankaraspor’un üç sezon kulüp başkanlığını yapan Hilmi Gökçınar, Almanya alt liglerinde mücadele eden Berlin Ankaraspor’un da pilot takım olmasını sağlamış ve ülke futboluna yeni isimler kazandırılmasının yolunu açmıştır. Kulüpler Birliği Başkan Vekilliği, TFF eski Başkanı Yıldırım Demirören döneminde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Baş Danışmanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Gökçınar, Digitürk ve Lig TV Yönetim Kurulu Üyeliği’ni de üç yıl süreyle yapmıştı. Gökçınar, Digitürk’ün Katarlı gruba satış sürecinde görüşmelerde yer almıştı.

KUVVETLİ İLETİŞİM VE GENİŞ ÇEVRE

İletişim yönü yüksek olan Hilmi Gökçınar, TRT Ankara Televizyonu’nda “Bu Toprağın Sesi” adlı programın sunuculuğunu yaptı. Ticari faaliyetlerlerinde ithalat işi ile uğraşırken, MÜSİAD Ankara’nın kurucuları arasında yer aldı. Yönetim kurulunda da bulunan Gökçınar, halen MÜSİAD Ankara’nın üyesidir.

whatsapp-image-2023-03-25-at-10-55-30.jpeg

HEMŞEHRİLERİNİ BİR ÇATIDA BULUŞTURDU

2003 yılında Ankara’daki Kırşehir nüfusunu bir çatı altında toplamak düşüncesiyle Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nun kurucuları arasında yer aldı. O dönem 6 dernekle kurulan Kırşehirli Dernekler Federasyonu, 2007 yılında Gökçınar’ın Genel Başkan olmasıyla üye sayısını artırdı. Bugün Ankara’da tüm Kırşehirlilerin tek çatı altında toplanmasını sağlayan federasyona üye 62 dernek yer alıyor. Başkentte nüfus olarak fazla olan hemşehrileri için Kırşehirli Eğitimciler Derneği’ni de kurdu. Ayrıca Kırşehirli Hukukçular Derneği’nin kuruluşunu yaptı ve Yüksek İstişare Kurulu’nun oluşumunu sağladı.

KAZANDIRDIĞI DEĞERLERLE HİZMET İÇİN SIRA TBMM’DE

Türkiye’nin en büyük sivil toplum çatı kuruluşlarından biri olan ve bünyesine 80 federasyon ve dernek bulunan Başkent Ankara Meclisi’nin de kurucuları arasında yer alan Hilmi Gökçınar, Yönetim Kurulu Üyesi olarak halen Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini sürdürüyor. Hilmi Gökçınar, bugüne kadar edindiği tecrübeleri ve ülkemize farklı alanlarda kazandırdığı değerleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) artırarak devam ettirmek için AK Parti’den Ankara İkinci Bölge Milletvekili Aday Adaylığı’na müracaat etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.