İlhan Cihaner CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu

CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, CHP Genel Başkan adaylığını açıkladı

İlhan Cihaner CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP'li İlhan Cinayer düzenlediği basın toplantısıyla genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. CHP'nin, 37. Olağan Kurultayı 25-26 Temmuz'da Ankara'da yapılacak.

Cihaner yaptığı açıklamada, "Liderin seçtiği değil, üyelerin seçtiği Parti Meclisi'ne ihtiyacımız var. Bizler partimizin demokratik bir örgütle yönetim anlayışı ile çağdaş ve sol bir siyasetle başarıyla ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle CHP Genel Başkanlığı'na aday oldum" dedi.

"Önce partimizi, sonra ülkemizi sonra da dünyayı değiştirmeye talibiz" diyen Cihaner,  “Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanlığı dünyayı değiştirebilecek bir konumdur. Önce partimizi sonra ülkemizi sonra dünyayı değiştirmeye talibiz” diyen Cihaner, konuşmasını, “Partide ortak karar ülkede ortak karar, partide demokrasi ülkede demokrasi, partide özgürlük ülkede özgürlük, ihtiyacımız olan ise cesaret, cesaret, cesaret!Asıl ihtiyaç olan cesaret” şeklinde konuştu

Cihaner, adaylık için gerekli imzayı bulup bulmadığı yönündeki soru üzerine, “CHP için adaylık koşullarını karşıladığımı düşündüğüm için adaylık açıklamasını yaptık” dedi.

CHP Genel Başkanlığına eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da aday adayı olacağını açıklamıştı. CHP’nin kurultay onur üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman da bugün adaylığını ilan edecek.

CHP’de genel başkan adaylığı için parti tüzüğüne göre delegelerin yüzde 5’i olan yaklaşık 68 delegenin imzası gerektiği için adaylar kurultay günü resmileşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.