İmamoğlu'na Erzurum Mitingin'de taşlı saldırı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingi yarıda kaldı. Miting devam ederken bir gurup tarafından otobüse atılan taşlardan dolayı İmamoğlu mitinge devam edemedi.

İmamoğlu'na Erzurum Mitingin'de taşlı saldırı
Yayınlanma:

İmamoğlu, mitingde konuşma yaptığı sırada miting alanında bulunan bir grup taş atmaya başladı. Bunun üzerine İmamoğlu taş atan gurubu sakinleştirmeye çalıştı. İmamoğlu, sakin olunması yönünde çağrıda bulundu.

aa-20230507-31074300-31074289-ekrem-imamoglunun-erzurumdaki-halk-bulusmasinda-gerginlik-yasandi.jpg

İmamoğlu olay ile ilgili şunları söyledi:

"Bir avuç insan, ne yazık ki kalpleri buzla kaplatmış olabilir. Siz onlara asla aldırış etmeyin. Onlar bu yaptıklarına pişman olacaklar. Onlar bir süre son pişman olacaklar. Bize sevgi, barış, huzur, bolluk, bereket sözleri düşüyor. Siz bunları konuşun. Olayları seyreden polisler biz de sizleri seyrediyoruz. Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz. Ekonomik kriz, yoksullukta Erzurum 62. sırada. Bu şehrin sorunu fakirlik, yoksulluk ama aldatılmış gençler, yöneticiler olabilir. Polisler burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz. Erzurum Valisi, Belediye Başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz"

aa-20230507-31074300-31074291-ekrem-imamoglunun-erzurumdaki-halk-bulusmasinda-gerginlik-yasandi-1.jpg

İmamoğlu atılan taşlar nedeniyle seçim otobüsünün üzerinden inerek konuşmasını otobüsün içinden devam ettirdi. Konuşmanın ardından otobüs miting alanından ayrıldı. Polis TOMA’larla olaya müdahale ederken miting alanında toplanan vatandaşlar ile bozkurt işareti yapan grup arasında tartışma çıktı. İki gurup birbirine ellerindeki eşyaları fırlattı.

Halk TV’de konuyla ilgili açıklama yapan İBB CHP Grup Başkan Vekili Tarık Balyalı, taş yağmuruna tutulduklarını ifade etti.

secimmmmm.jpg

İmamoğlu, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada şöyle konuştu:

"Büyükşehir belediyesi büyük nezaketsizlik gösterdi. Otobüslerini alana yığdı. Belediye başkanını tanıyorum bu nezaketsizliği yakıştıramadım. Daha sonra vali ile irtibat kuruldu. Vali gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Konuşma yapacağımız alana vardık. Erzurumlu vatandaşlarımıza seslenecektik. Bir baktık ki her yerden taş yağdı. Polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı. Bu bir talimattı. Milletin kafasına taşlar atıldı. Ben konuşmamın beşinci dakikasında konuşmamı kestim. Emniyet müdür olmak üzere suç duyurunda bulunacağım. Ben oradan otobüsle ayrıldım."

aa-20230507-31074300-31074292-ekrem-imamoglunun-erzurumdaki-halk-bulusmasinda-gerginlik-yasandi.jpg

Olayla ilgili geçmiş olsun dileklerini ileten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Uğradıkları çirkin saldırı nedeniyle Sn. Ekrem İmamoğlu'na ve değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum! Bizler sabırla, sakin ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz!"

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.