İnce: "Davutoğlu ve Babacan'ı göndersinler...''

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sözcü TV ekranlarında konuk olduğu programda açıklamalar yaptı.

İnce: "Davutoğlu ve Babacan'ı göndersinler...''
Yayınlanma:

İnce, Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu lehine çekilme şartını açıkladı. Muharrem İnce, Babacan ve Davutoğlu’nun çekilmesi halinde Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini ifade etti. İnce konuyla ilgili, "Davutoğlu ve Babacan'ı göndersinler, CHP'ye destek vereyim. Ben gereğini yapmaya hazırım. Babacan ve Davutoğlu çekilirse Kılıçdaroğlu'na destek vereceğim" ifadelerini kullandı.

İnce, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına karşı olduğunu belirtti.

İşte Muharrem İnce’nin şartı:

"Davutoğlu ve Babacan'ı göndersinler, CHP'ye destek vereyim. Ben gereğini yapmaya hazırım. Babacan ve Davutoğlu çekilirse Kılıçdaroğlu'na destek vereceğim. Üç tane cumhurbaşkanı yardımcısı yeter. Sayın Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş. Bu isimler yeter, ben bir şey istemiyorum."

İnce, "Onlarla olmaz, onları da yargılayacağız" ifadelerini kullanarak, kendisine yöneltilen "Bunu neden daha önce dile getirmediniz?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Siyaset bu. Ben size 'Niye bu kıyafeti giydiniz?' diyor muyum? Ben bu ülkede iddialı bir siyasetçiyim. 16 milyon oy almış bir siyasetçiyim. Öncesini, sonrasını ne yapacaksınız? Ben güzelce söylüyorum. Bunun zamanlamasını da ben yapayım müsaadenizle. Zamanımız bol, 10 gün var… Destekleyeceğim, at ikisini kenara… Olmaz onlarla, onları da yargılayacağız. Öyle yok, Yüce Divan'a gidecekler. Var mı bundan güzel teklif?"

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.