İYİ Partili Başkara: Bu yanlıştan dönülmeli

İYİ Parti Artuklu İlçe Başkan Yardımcısı Başkara gündeme dair açıklamada bulundu, Muharrem İnce’nin adaylığı için “Bu yanlıştan dönüp millet ittifakına katılması taraftarıyız” dedi.

İYİ Partili Başkara: Bu yanlıştan dönülmeli
Yayınlanma:

İYİ Parti Artuklu İlçe Başkan Yardımcısı Kadir Osman Başkara siyasette son günlerde yaşanan çalkantıları değerlendirerek “Bizlere gelen duyumlara göre Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olmasının AK Parti teşkilatlarının yaptığı şişirme haberlerle kafaları karıştırıp, oy potansiyelini yüksekmiş gibi göstertip oyları bölme çabasından başka bir şey olmadığı yönündedir. Sayın Muharrem İnce’nin bu yanlıştan bir an önce dönüp millet ittifakına katılması taraftarıyız” dedi.

Başkara, “Muharrem ince tabii ki kendi açısından bir şeyler yapmaya çalışıyor. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yıllardır Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında aynı davaya koştu. Sonra yollarının ayırdı. Ama düşünce ve ilkeleri asla değişmedi. Güçlendirilmiş Parlamenter sistemini savunurken kendi eleştirdiği Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde ülkeyi yönetmek istemesi de manidardır." diye konuştu.

MİRASA EN BÜYÜK TEZATLIĞI OĞLU YAPMIŞTIR

Başkara, Yeniden Refah Partisi'nin Necmettin Erbakan'ın görüş ve davasına aykırı davrandığını söyleyerek, "Öte yandan Rahmetli Necmettin Erbakan’ın mirasına en büyük tezatlığı oğlu Fatih Erbakan Cumhur ittifakına katılarak yapmıştır. Önce katılmayacağım deyip, iki gün geçtikten sonra yeniden Cumhur ittifakına geçmesi, Yeniden Refah Partisi olarak babasının görüş ve davasına aykırı davranıp tezatlık yaratmış, koltuk sevdasının memleket sevdasının önüne geçtiğine izin vermiştir. Rahmetli Necmettin Erbakan Hocanın Emaneti olan görüşlerine sahip çıkamayan bir parti görmekteyiz. Cumhur ittifakı koltuklarını sağlama almak adına vatandaşın sesine kulaklarını tıkamışlardır. 14 Mayıs günü halk sandık başına geçip demokratik hakkı olan oyunu kullanacak ve sandığın başında en güzel cevabı verecektir” açıklamasını yaptı.

MARDİN’E YILLARDIR GELMEYEN BİR GAP PROJESİ VAR

İyi Parti Artuklu ilçe Başkan Yardımcısı Kadir Osman Başkara, Mardin’e yıllardır gelmeyen bir GAP projesi olduğunu belirterek, “GAP projesi kapsamında Mardin ili için 1 milyon 175 bin dekar arazinin kuyu olmadan elektrik ihtiyacı olmadan sulanabileceği resmi olarak belirtilmiştir. Bunun tamamen çiftçiye düşük girdi maliyetleriyle ürün çeşitliliği artmasına neden olacaktır. Buda diğerleri gibi sözde kalmıştır." ifadelerini kullandı.

TURİZM BACASIZ FABRİKA GİBİDİR

“Mardin de kullanılmayan tren yolu var. Bölge ekonomisine ciddi anlamda katma değer katacak ve milli servet dediğimiz herkesin bireysel araç kullanımını ortadan kaldırabilecek bir hızlı tren ihtiyacı vardır. Ayrıca Demiryolu seferlerinin nakliye fiyatlarına da ortalama yüzde 70 oranında ekonomi sağlayacaktır. Mardin’de turizm ilerlemesi adına bir adım atılmamaktadır” diyen Başkara, sözlerine şöyle devam etti: “Şehrimizde 100 yıl önce kurulmuş demir yolu atıl durumda beklemektedir. Yük taşıma amaçlı trenler getirilip bölgede üretilen tüm ürünlerin Türkiye pazarına sunulmasına, ayrıca sınır ülkelerin olduğu şehirlere kadar uzatılması ciddi manada döviz en direk olarak şehrimize müspet anlamda olumlu dönüşler katacağına inancımız tamdır. En yakın örneği Van İran Demiryoludur. Biz istiyoruz ki böyle bir bacasız fabrikamız ver iken niye bunu geliştirmeyelim. Mardin bu pazardan uzak bırakılmıştır. Turizmde Hak ettiği yeri bulamamaktadır”

YABANCIYA VERDİĞİNİ HALKINA VERMİYOR

“Mardin de çok ciddi anlamda hayvancılık geriledi. Bölgemizde yüksek maliyetlerinden dolayı hayvancılık azalırken eti de ithal etmeye başladık” diyen Başkara, “Bölgemiz hayvancılığa müsait bir coğrafya ama maalesef kendi etimizi üretemiyoruz. Kendi vatandaşına layık görmediği kazancı yurt dışından getirdiği hayvanlar vasıtası ile yurt dışındaki hayvan üreticisine kazandırmaktadır” dedi.

NASIL BİR AÇIKLAMASI OLABİLİR

Başkara, “Mardin’de Akşam 18.00'dan sonra kapanan bir havalimanımız var. Hava şartları bozulduğu zaman uçağın inemediği ve kalkamadığı bir havalimanımız sanırım ekipman ve teçhizat eksikliğinden kaynaklı bunun nasıl bir açıklaması olabilir? Havalimanının ismini değiştirmekle bu gerçek değişmez” şeklinde konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.