Kılıçdaroğlu'ndan IMF iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan IMF iddiası
Yayınlanma:
Güncelleme:

Konuşmasının başında hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilen CHP’nin öncülük ettiği Uluslararası Suriye Konferansı’na değinen Kılıçdaroğlu, bölgedeki çözümün Şam ile diyalog içerisinden geçtiğini söyledi.

SURİYE İLE DİYALOG ÇAĞRISI

CHP lideri, Türkiye’deki Suriyeliler ile ilgili “Güvenlik sağlanınca mültecilerin dönüşü teşvik edilmeli” dedi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Ankara ile Şam arasındaki yolun barışa giden en kestirme yol olduğunu ifade ettik..  Suriye’de kan akıyor en büyük bedeli Türkiye ödüyor. Harcadığımız 40 milyar dolar. Güvenli bölgeyi Süleyman Şah türbesini takip edip süreci koruyabilseydiniz bugün Suriye sorunu olmazdı. Öngörülemez politika Türkiye’yi bu hale getirdi. Kendi toprağından türbe kaçıranlar kendini kahraman ilan ediyor. Benim ağırıma gidiyor.”

“TÜRKİYE BİR BATAKLIKTA…”

İktidarı dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu “Türkiye Ortadoğu’da bir bataklığa saplanmış durumdadır. Türkiye’yi bu bataklıktan çekip çıkarmalıyız” diye konuştu.

DEPREM PARASI NEREYE GİTTİ?

İstanbul’u sallayan 5.8’lik depreme de değinen CHP lideri “İstanbul’da yaşayıp AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. 1999’dan sonra İstanbul’da deprem için 36 milyar dolar toplandı. 17 yılda 36 milyar dolar para toplandı. Deprem vergileri nereye harcandı? Nereye gitti bu vergiler? 29 okul dahi depreme dayanıklı hale getirilmemiş.” dedi.

Tüm bu soruları muhataplarına da sorduğunu belirten Kılıçdaroğlu “Deprem vergileri nereye harcandı dedim tepki gösterdiler.” diye konuştu.

“YENİ YEP IMF PROGRAMI”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı da değinen Kılıçdaroğlu “Neredeyse her ay yeni program açıklanıyor. Damada vermişler bir metin çık şunu anlat diye. Damat ne anlar işsizlikten. Damadın bir eli yağda bir eli balda. Kendisine göre en iyi bilen o. Yeni program bir IMF programıdır. IMF geldi eski programlar yürümeyince yenisini yaptırdılar. IMF ile gizli görüşüyorlar. ” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “İstanbul Finans Merkezi'ni Varlık Fonu'yla satın aldılar. Kimi kurtardılar? 3 kişiyi. Peki milyonlarca insanın derdiyle ilgilenen var mı? Genç işsizliği 12.1’den %25’e geldi. 21. yüzyılda insanlar mum ışığında yaşıyor. Hakkari’de 1 yıldır insanlar mum ışığında yaşıyor. Sarayda oturanlar bu ülkenin insanlarına hizmet ediyorlar mı? Hayır. Arkadaşlarımı Şanlıurfa’ya gönderdim. Değişik kesimleri dertleri dinlediler. Şanlıurfa’nın bir özelliği var. Türkiye’nin pamuk ihtiyacının yüzde 40’nı bu il karşılıyor. Pamuk üreticisi perişan.. ABD’den Yunanistan’dan pamuk ithal ediyoruz.  Benim kızgınlığım seni açlığa mahkum edenlere oy vermendir. İnsan biraz aklını kullanır. Oyu sen verdin kardeşim. Vatandaşın banka borcu 540 milyar liraya çıktı.”

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.