Mahmut Övür'den İmamoğlu ve Yavaş kavga etti iddiası

Gazeteci Mahmut Övür, 14 Mayıs’ta CHP Genel Merkezi’nin karıştığını iddia etti. Övür, seçim gecesi Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlunun anlaşmazlık yaşadığını belirtti.

Mahmut Övür'den  İmamoğlu ve Yavaş kavga etti iddiası
Yayınlanma:

Gazeteci Murat Övür, Yavaş ve İmamoğlu’nun seçimi kazanacaklarından emin olduklarını hatta kimin daha etkin rol oynayacağı konusunda tartışma yaşadıklarını iddia etti.

14 Mayıs seçimlerinde bir nevi şok yaşayan altılı masa paydaşları, sonuçlarla beraber hüsran yaşadı. Seçim öncesinde kendilerine yakın olan anket şirketlerinin sağladığı verilerle seçimi ilk turda kazanacaklarını düşünen Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi, seçimin ikinci tura kalmasıyla beraber umduğunu bulamadı.

Gazeteci Murat Övür bugünkü yazısında seçim gecesi CHP Genel Merkezi’nde yaşananlardan bahsetti. Övür yazısında, Seçim gecesi basın mensuplarının karşısına geçen Yavaş ve İmamoğlu hakkında ‘’komedi ikilisi’’ ifadelerini kullandı. Yazısının devamında Yavaş ve İmamoğlu’nun siyaseten rezil olduğunu söylen Övür, o gece hareketli saatlerin yaşandığını vurguladı.

Övür, Yavaş ve İmamoğlu'nun adeta o gece genel merkeze el koyduğunu söyleyerek, bu iklinin 10, 11 ve 12’nci katlara el koyduğunu iddia etti. İddiasının arkasında duran Övür, bu olayı ‘’darbe’’ diye tanımladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın o gece sadece bir kez açıklama yapmasını da bu duruma bağlayan Övür, "Bu yüzden gece boyu ne genel başkan yardımcıları ne de parti sözcüsü görüldü. Örgütten sorumlu Oğuz Kaan Salıcı bile ortalarda yoktu. Onlar dışında sadece CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke vardı" değerlendirmesini yaptı.

Yavaş ve İmamoğlu arasında etkinlik kavgası iddiası

Övür, 2 belediye başkanının da seçimi kazanacaklarından emin olduğunu söyleyerek, Yavaş ve İmamoğlu’nun seçimi kazandıktan sonra kimin daha etkin olacağı konusunda tartıştığını ifade etti. Övür, bu konuda şunları söyledi:

''İki 'darbeci' başkan, geceyi yönetirken, geleceği de ihmal etmemişler. Seçim kazanıldığında kim daha etkin olacak kavgası daha o gece başlamış. Hatta ekrana çıkarken kimin önce konuşacağı meselesi bile tartışma konusu olmuş''

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.