Mansur Yavaş: İnsanlar aç ve açıkta

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

Mansur Yavaş: İnsanlar aç ve açıkta
Yayınlanma:
Güncelleme:

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Yavaş, ilk önce Gar Taksi Durağı’nı ziyaret etti, onların sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini anlattı. Yavaş daha sonra Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği (TİMKODER) üyeleriyle bir araya geldi, Rüzgarlı Caddesi asnafı ziyaret etti. 

Yavaş, Ankara Tren Garı'nın yanında buluna Gar Taksi Durağı'nı ziyaret etti. Büyük bir coşku ile karşılanan Yavaş, taksicilerin sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini sundu. Taksicileri Yavaş'a destek sözü verirken, tezahüratlar eşliğinde uğurladı.


Yavaş, ardından Rüzgarlı Caddesi’nde bulunan Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği (TİMKODER) üyeleriyle bir araya geldi. Yavaş'a ziyareti sırasında Millet İttifakı'nın Altındağ Belediye Başkan Adayı Hasan Yalçıntaş da eşlik etti. 
 
KATILIMCI ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Yavaş, burada yaptığı konuşmada, "Hemen hemen Ankara'nın bütün sorunları devam ediyor. Aynı yönetim seçildikçe problemler devam ediyor. Aynı şeyi defalarca yapıp farklı çözüm beklemek olmaz. Önce zihniyet değişikliği gerekiyor" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin devasa bir bütçesinin olduğunu belirten Yavaş, "Başkanın maaşı dahil, bütün hizmetlerin bedelini halk veriyor. Bu harcamalar yapılırken size sormamız gerekir. Bu harcamaları halkın kontrol edebilmesidir önemli olan. Elimizde bir Sayıştay var ama orada göremiyoruz. Şeffaflık önceliğimiz. İkinci kriterimiz katılımcı olmaktır. Çoğunluğun yanlışı bir kişinin doğrusundan daha iyidir. Şuana kadar Ankara'nın paraları ölü yatırımlarla boşa gitmiş diyebiliriz" diye konuştu. 

Özhaseki'nin "Arkamızda ağa var" söylemlerini hatırlatan Yavaş, "Arkamızda hükümet olursa çözebiliriz diyorlar. Hükümet olmadan çok güzel işler yapan belediyelerimiz var. Eskişehir gibi turist çeken bir kent mi?  Ankara gibi de aynı hükümetle çalışan ama hiçbir sorunu çözülmemiş bir belediye mi?" diye sordu. 

"İNSANLAR AÇ VE AÇIKTA”

Yavaş, Ankara'daki en büyük sorunun ekonomik kriz ve işsizlik  olduğunu vurgulayarak, projelerini şöyle anlattı:
"İnsanlar aç ve açıkta. Billboardlara reklamlara çıkıldı, fiyatları duysanız çıldırırsınız. Öncelikli olarak fuar alanını bitereceğiz. Sanayi canlanacak, esnaf malını pazarlayacak. Satış arttıkça üretim artacak. Anadolu ve Başkent sanayilerinin yanında 25 bin terkedilmiş konut var. Orada alt yapı yapılmamış. Eylül’e kadar orayı kullanılır hale getireceğiz. Kızılırmak suyu getirildi, 1 milyar dolar harcandı. Gerede suyu 200 milyon dolardı. Yapmadılar. Kızılırmak boşa çıktığı zaman boşa gitmemesi için Gölbaşı ve Bala arasında sulu tarım projemiz var. Arpa, buğday ekilirse iki misli, endüstriyel bitkiler 4 misli tanzimi de düşününce buradaki alandaki sebze ekilirse 5-6 milyarlık bir katkı olacaktır. Bu paralar sizlere dağıtılacak. Termal sağlık turizminden başlayarak Ankara’da turizmi canlandıracağız." 
 
"SEÇİM BOYUNCA HARCADIĞIMIZ PARAYI BİR GÜNDE HARCIYORLAR"

Ankara'da kaynak sorunu olmadığını belirten Yavaş, "Rakibimizin yaptığı afişleme, ki bir çoğu da  kanunsuz yerlere asılıyor. Herhalde bizim bir seçim boyunca harcadığımız parayı bir günde harcıyorlar. Yazık günah. En önemli afiş, insanların gönlününe taktığınız afiştir. İşsizliği görünce bu paraların buralara harcanmamasına üzülüyorum" diye konuştu. 
 
“FETÖ’YÜ DUYUNCA KAHKAHA ATASIM GELİYOR”

Yavaş, ardından Rüzgarlı Caddesi esnafı ziyaretinin ardından, basının sorularını yanıtladı. Yavaş, Özhaseki’nin  ‘FETÖ ile işbirliği mi yapıyorsunuz’ açıklamalarının hatırlatılması üzerine “Kendisinin ağzından FETÖ’yü duyunca kahkaha atasım geliyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.