Mehmet Özhaseki’den Kılıçdaroğlu'na sert sözler

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi. Özhaseki kazandığı tazminat parası ile Ankaralılara döner dağıtacak.

Mehmet Özhaseki’den Kılıçdaroğlu'na sert sözler
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi. Özhaseki kazandığı tazminat parası ile Ankaralılara döner dağıtacak.

“Yalan söylüyorsa iftira ediyorsa bedelini ödeyecek. Yoksa söylemeyecek, bu huyundan vazgeçecek. ‘Evimi satar öderim’ sen bilirsin istediğini sat öde ben bilmem. Benim ona tavsiyem yalan söylemekten iftira etmekten vazgeçsin o zaman evini de satmasına gerek kalmaz. Makul düzeyde eleştiri yaptığında kimse kimseye bir şey söylemez.” diye seslendi.

Mehmet Özhaseki, 10 federasyon ve 489 dernek temsilcisinin düzenlediği Pazar Buluşması’na katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminat hakkında şöyle konuştu:

“Aslında bu konuyu anlatırken içimizde bir sızı, bir acı oluyor. Belediye Başkanısınız, büyük bir mücadele veriyorsunuz, gece gündüz uğraşıyorsunuz, sonra bakıyorsunuz Ankara’da kirli siyaset yapanların çenesine düşüyorsunuz, sizin onurunuzu ortaya atıyorlar. Hayatını boyunca unutmayacağınız uykusuz geceler yaşatıyorlar size. Sizi kötülükle itham ediyorlar, yolsuzlukla itham ediyorlar ve bundan son derece üzüntü duyuyorsunuz ve bunun içindir ki insanlar kamu görevini yapma hususunda dışarıdaki vatandaş çok çekingen davranıyor. ‘Ben bu kötülerin diline neden düşeyim’ diyor. Namuslu insanlar siyaset yapmaktan hakikaten kaçınıyorlar bu tür işlerden dolayı. 2011 yılında Kemal Bey operasyonla iş başına gelince direkt hedefinde ben vardım. İlk Meclis konuşmasında eline dosyalar alarak beni kötü şeylerle itham etti. Daha sonra televizyonlara çıkarak yalanlarını devam ettirdi. Kimi zaman ‘Rüşvetin belgesi bulundu’ diyerek hazırladıkları sahte fotoğraflarla çıktı, kimi zaman mahkemelere 20 milletvekili gönderip, ‘İmar daire başkanının 400 evi var’ diyerek koca koca manşetler attırdılar. Bütün bu kötülükleri bu yalanları, iftiraları aylarca devam ettirdiler. Sabırla bekledik 2 kere mahkeme gördük. Hepsinde 3’er savcı atandı, hem de karşıt görüşlü savcıları seçtiler de atadılar. Oy birliğiyle “Hepsi yalandır.” diye kararlar çıktı. Orada aklanmış olmanın vermiş olduğu huzurla söylediği tüm yalanlara dava açmaya başladım, kazanıyorum elhamdülillah. En son dava da 6-7 yıl önceki yalanına dayanıyor. O kadar çok itiraz ettiler ki, ‘Ne var bunda canım, eleştiri sınırı biz başkana ne dedik ki, biz onu kast etmedik ki’ gibi kıvırarak ifadeler verdiler. Hukuk Genel Kurulu’na çıktı, Hukuk Genel Kurulu’nda bütün hakimlerin oy birliğiyle, ‘Evet Kılıçdaroğlu sen iftira ettin, yalan söyledin, insanların onuruyla oynadın’ diyerek karar çıktı. Bunun neticesinde de bir paraya hükmedildi. O para da 27 bin lirayı buluyor. Ödeme emri gönderdik, ödeyecek. Yalan söylüyorsa iftira ediyorsa bedelini ödeyecek. Yoksa söylemeyecek, bu huyundan vazgeçecek. ‘Evimi satar öderim.’ sen bilirsin istediğini sat öde ben bilmem. Benim ona tavsiyem yalan söylemekten iftira etmekten vazgeçsin. O zaman evini de satmaz. Makul düzeyde eleştiri yaptığında kimse kimseye bir şey söylemez. Burada 1 saat konuştum, kimsenin onuruyla oynamadım, yalan da söylemedim. İnsan olan böyle yapar. Ben bu parayı alacağım, ilk yaptığımda fakir fukaraya sucuk dağıtmıştım, şimdi Ankara döneri dağıtacağım. Parayı ellemeyeceğim, Ankara halk istifade etsin. Önümüzdeki günlerde bir program yapılacak nerde uygun görülürse döner tezgahlarını kuracağız, hep birlikte yiyeceğiz. Genelde et döner olur Ankara’da ama yanında kırmızı et yemeyenlere tavuk döner de koyarız tabii.”

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.