Mehmet Şimşek Ak partiye katılacak mı?

Ak partinin ısrarlar ile teklif gönderdiği Mehmet Şimşek tekrar gündem haline geldi. Ak parti ile anlaşıp anlaşmadığı en çok merak edilen konular arasında.

Mehmet Şimşek Ak partiye katılacak mı?
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce görüştüğü ancak teklifini kabul etmediği bildirilen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili sözleri Ankara'da siyasi ve ekonomik çevreleri karıştırdı. Erdoğan, "Ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yapıyoruz. Koordinatörlüğünü Mehmet Şimşek'in yaptığı ekip bu yönde hazırlıklar yapıyor." Bu durumla ilgili iki soru gündeme geldi: Birincisi, Şimşek teklifi kabul etmeye ikna oldu mu? İkincisi, Erdoğan'ın bahsettiği Şimşek'in koordine ettiği ekonomi ekibinin üyeleri kimler? Ekipte her ikisi de kamuoyunun yakından tanıdığı ve daha önce bakanlık yapmış iki isim öne çıkıyor. Birincisi, Eylül 2021'de faiz indirimlerinin başında istifa eden ve yerine yardımcısı Nureddin Nebati'nin geldiği eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan.

Mart 2021'de tartışmalı bir şekilde Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınan Naci Ağbal gibi Elvan'ın da faiz indirimlerine muhalefeti nedeniyle istifası talep edildi. Erdoğan'ın Nebati'yi Elvan'a tercih etmesinin, o dönemde uygulanan "yeni ekonomi politikası uyumlu bakan" yaklaşımından kaynaklandığı ve kısa sürede ortaya çıkan ciddi sonuçları olduğu bildirildi. Nebati daha sonra bu politikayı "Ortodoks politikaları bir kenara bıraktık. Şimdi heterodoks politikalar var" şeklinde özetledi.

İkinci isim Cevdet Yılmaz. Yılmaz, 2007 seçimlerinde AK Parti'den Bingöl Milletvekili seçildi. Başbakan Yardımcısı ve Kalkınma Bakanı olarak görev yaptı. Halen Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

mehmet-simsek-akparti.webp

ŞİMŞEK AK PARTİDE Mİ?

Önümüzdeki seçimlerde hükümetin en zayıf noktasının ekonomik kriz olduğu görülüyor. Ekonominin yönetimi ve anlayışı güven vermiyor ve vatandaşlarda bu ciddi sorunların çözülebileceğine dair inanç yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kritik dönemde Şimşek ile arka arkaya görüşmeler gerçekleştiriyor. Ancak ikna olamayan Şimşek, siyasete girmeyeceği mesajını verdi.

Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde "Ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yapıyoruz. Mehmet Şimşek'in koordinatörlüğündeki ekip bu yönde hazırlanıyor" açıklaması dikkatleri bir kez daha Şimşek'e çevirdi.

ŞİMŞEĞİN YAKIN KAYNAKLARINDAN AÇIKLAMA

Şimşeğin yakın kaynakları taraflarınca yapılan açıklamaya göre, Şimşek'in partide tam zamanlı ve aktif bir rol oynamasının pek olası olmadığını, ancak istenirse rehberlik ve tavsiyelerde bulunabileceğini açıklandı. Görünüşe göre yoksulluğu genişleten ve derinleştiren "heterodoks" ekonomi politikaları başarısız oldu ve hükümet şimdi yeniden "ortodoks" politikaları tartışıyor. Ekip, bu politikalara uyum sağlamak için yeniden yapılandırılıyor açıklamalarında bulunuldu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.