Meral Akşener Manisa Mitingi'nde konuştu... Akşener'den Bahçeli'nin "mermi" tehdidine tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik mitinglerine Mansur Yavaş ile birlikte Manisa'da devam etti.

Meral Akşener Manisa Mitingi'nde konuştu... Akşener'den Bahçeli'nin "mermi" tehdidine tepki
Yayınlanma:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik mitinglerine Mansur Yavaş ile birlikte Manisa'da devam etti.

Akşener, kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa seslendi.

Konuşmasının başında "başbakan Meral" sloganlarına Akşener; "Elbette sizin helal oylarınızla olacağım. Çünkü seçmen velinimettir. Çünkü millet patrondur. Siz isterseniz, 'Bir oy Kemal'e, bir oy Meral'e' derseniz elbette sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı ben de olacağım demektir.’’ diye konuştu.

‘’NE ARA SEN O CIVIK CIVIKLIKTAN FETÖ DÜŞMANI OLDUN MUHTEREM?’’

Bekir Bozdağ'ın sözlerine ilişkin konuşan Akşener; "Ben 8 sene Meclis yönettim. Bu ‘fetö kazanır’ diyen abi gelir, ondan sonra girişir övmeye fetöyü. En son fetullah gülen hocaefendi hazretlerine uzun uzun saygılarını gönderir. Bazen MHP milletvekilleri, bazen CHP milletvekilleri har yaparlar. O kibar sesli arkadaş onlara cevap verir aslan kesilirdi. Ya arkadaş ne ara o cıvık cıvıklıktan sen fetö düşmanı oldun muhterem?’’ diye konuştu.

manisa-mitingi-7-mayis-2023-7.jpg

‘’BEN SAYIN CEM YILMAZ’A MÜTHİŞ HAYRANIMDIR AMA CİDDİ SÖYLÜYORUM O BİLE BULAMIYOR BUNLARI.’’

‘’Aynı arkadaşın daha komik bir durumu var. Bir kere güleceksiniz yeteri kadar yoruldunuz. Şimdi ben bunları tekrar ediyorum inan Cem Yılmaz hava gazı kalır. Çok severim kendini amma velakin bunların söylediklerinin yanında, ben sayın Cem Yılmaz’a müthiş hayranımdır ama ciddi söylüyorum o bile bulamıyor bunları.’’ diyerek Bozdağ’ın ‘’14 Mayıs akşamı ya şampanya patlatıp sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak.’’ sözlerine ilişkin;

‘’SENİN ALNIN NERESİ TERTEMİZ? KAPKARA ALINLARINIZ’’

‘’Haram yiyen, kul hakkına el uzatan, 6 yaşındaki kızları evlendiren, çocuklara tecavüz eden, tacizde bulunan bir dönemde; kadınlar öldürüldüğünde kıyafeti şöyle, bilmem neresi böyle, şurada niye bulundun denilen bir dönemde, 82 puan alıp atanamayıp Ak Partili ayısı dayısı olanların 52 puanla atandığı bir ülkede; tek bir yüzükle başlayıp gemiciklerin dibine vurulmuş bir ülkede yahu arkadaş senin alnın neresi tertemiz? Kapkara alınlarınız.’’ dedi.

‘’PSİKİYATRİSTLER BUNLARI TEDAVİ ETMELİ. ÇÜNKÜ ARTIK HİÇBİRİNİN CEZAİ EHLİYETİ KALMADI.’’

Süleyman Soylu’nun sözlerine ilişkin konuşan Akşener; ‘’Ya adam erkek erkeğe evliliğe taktı. Biz kazanırsak erkekler erkeklerle evlenecekmiş. Fantezide sınır yok. Erkeklerle hayvanların evliliğini de serbest bırakacakmışız. Psikiyatristler bunları muayene edip gerçekten tedavi etmeli. Çünkü artık hiçbirinin cezai ehliyeti kalmadı. Onlar şu an da bu ülkeyi yönetecek durumda değiller.’’ dedi.

‘’İNANIN BÖYLE BİR REZİLLİKLERLE DOLU SEÇİME İLK DEFA GİDİYORUZ’’

Binali Yıldırım’ın işgalci sözlerine ilişkin Akşener; ‘’Bir tanesi var yaşlı başlı bir abimiz bu da. Başbakanlık yaptı. İstiklal Marşı’nı kâğıttan okudu belki görememiştir. Ama bu meydanı şereflendiren sizlere ‘işgalci’ dedi. Peki o kimmiş? Onlar istiklal mücadelesi veriyormuş. Kime karşılık? Milletimize karşılık. Bakın 30 yıldır aktif politika yapıyorum. 50 yıllık bir hafızam var. İnanın böyle bir rezilliklerle dolu seçime ilk defa gidiyoruz.’’ diye konuştu.

‘’GABAR’DA MEZAR KAZILIRKEN PETROL BULUNDU. ACABA CUDİ’DE NE BULUNACAK?’’

manisa-mitingi-7-mayis-2023-1.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; ‘’14 Mayıs'ta bunları Cudi'ye, Gabar'a gömmeye var mıyız?'' sözlerine ilişkin konuşan Akşener; ‘’Bakın ne bereketli kadınım. Beni Gabar’a, sayın Kılıçdaroğlu’nu Cudi’ye gömecekti. Gabar’da mezar kazılırken petrol bulundu. Acaba Kemal Bey’i kazarken Cudi’de ne bulunacak?’’ diye konuştu.

‘’KÜÇÜK ORTAK ONDAN GERİ KALIR MI? O DA HEPİMİZİ GÖMDÜ.’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Devlet Bahçeli’nin; "Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortakları müebbet ya da vücutlarına mermi alır." sözlerine ilişkin; ‘’Küçük ortak ondan geri kalır mı? O da hepimizi gömdü. Ama sonra ipin ucu kaçtı, dedi ki ‘bunların vücutlarına birer mermi.’ Muhteremler kafa gitti kafa. İşte böyle saçma sapan konuşmalarla bu ülkede Sinan Ateş katledildi. Evet işte yuh buna.’’ dedi.

‘’SİNAN ATEŞ’İN KATLİ ORTALIK YERDE KALDI. ALLAH HUZURUNDA, SİZLERİN KARŞISINDA SÖZ VERİYORUM. HEM AZMETTİRİCİLERİ HEM KATİLLERİ BULUNACAK. HESAP SORULACAK HEM DE NASIL BİR HESAP!’’

Konuşmasına Sinan Ateş’in katillerinden hesap sorulacağının altını çizerek devam eden Akşener; ‘’Azmettirenler, katiller belli. Teröristin ayak numarasını bilenler kulak üstüne yan gelip yattılar. Sayın Erdoğan her bir şeyi bilir, o da yan gelip yattı ve Sinan Ateş’in katli ortalık yerde kaldı. Şimdi ben buradan Allah huzurunda, sizlerin karşısında söz veriyorum. And olsun, şart olsun, yemin olsun ki hem azmettiricileri hem katilleri bulunacak. Hesap sorulacak hem de nasıl bir hesap!’’ dedi.

manisa-mitingi-7-mayis-2023-4.jpg

‘’BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI, BU ÜLKENİN 1 MİLYAR DOLAR PARASININ ALINIP SENİN CEBİNE ATILDIĞINA DAİR BİR İDDİA VAR. SEN BİZİ MEZARA GÖMECEK YERDE, BÖYLE BİR İDDİANIN DOĞRU OLMADIĞINI ANLATSANA MİLLETİMİZE.’’

Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile dostu olarak bilinen Ali Yeşildağ’ın yayınladığı videolara ilişkin konuşan Akşener; ‘’Arada bir cebellezi durumu var. Ali Yeşildağ’ın deyimine göre 1 milyar dolarcık. Bu 1 milyar dolarcığın bizatihi onun deyimiyle Tayyip abi tarafından alındığını söylüyor.’’ diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu sözlerle seslendi:

‘’Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, bu ülkenin 1 milyar dolar parasının alınıp senin cebine atıldığına dair bir iddia var. Sen bizi mezara gömecek yerde; Gabarlara Cudilere gömecek yerde böyle bir iddianın doğru olmadığını anlatsana milletimize. Şimdi işinize geldi ama artık hayvan terli yemez.’’

‘’3 MİLYAR DOLARA YAPTIRILACAK BİR YER 11 MİYAR DOLARA YAPILIYORSA CEBELLEZİNİN MİKTARI NEDİR?’’

Kamu Özel İşbirliği projelerindeki yolsuzluk iddialarına konuşan Akşener; ‘’3 milyar dolara yapılacak bir iş 11 milyar dolara yapılıyor. Soru şu 5 milyar Euro’ya satılan yer 3 milyar Euro’ya satılıyorsa 1 milyar dolar Euro cebellezi. 3 milyar dolara yaptırılacak bir yer 11 miyar dolara yapılıyorsa cebellezinin miktarı nedir?’’ diye konuştu.

‘’PATATES SOĞAN, GÜLE GÜLE ERDOĞAN’’

14 Mayıs seçimlerinin önemini vurgulayarak konuşmasına devam eden Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; ‘’Sizler ne soğana ne patatese liderinizi kurban etmezsiniz.” sözlerine atıfta bulunarak vatandaşlara şu sözlerle seslendi:

‘’İşte 14 Mayıs günü buna karar vereceksiniz. Sizden ricam sadece sizin oyunuz değil, sadece ailenizin oyu değil. Mutlaka komşunuzun, arkadaşınızın, akrabanızın oyunu da ikna ederek onların gönlüne girerek sandığa gideceksiniz ve 14 Mayıs akşamı bu harami düzeni ortadan kaldıracağız. Bu hırsız düzenini kaldıracağız. Patates, soğan güle güle Erdoğan!’’

manisa-mitingi-7-mayis-2023-5.jpg

‘’BİR OY KEMAL’E, BİR OY MERAL’E’’

Akşener, miting alanına gelirken Kemal Kılıçdaroğlu’nun afişlerini gördüğünü belirterek; ‘’Gelirken 13. Cumhurbaşkanımızın bir sözünü okudum, sayın Kılıçdaroğlu’nun. Diyor ki ‘uzaklaşan değil, kucaklaşan Türkiye.’ Evet, bunun üzerinde bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e.’’ dedi.

‘’KÖY OKULLARINI YENİDEN AÇACAĞIZ’’

14 Mayıs seçimlerini kazanmalarıyla birlikte gerçekleştirecekleri vaatleri anlatan Akşener; ‘’Köy okullarını yeniden açacağız. Hemen 11 bin köy okulunu hemen açıyoruz. Seçimi kazanır kazanmaz 100 bin öğretmen tayin ediyoruz. Daha sonra 150 bin öğretmen. 22 bin köy okulunu anında açmış olacağız.’’ diye konuştu.

‘’ÖĞRETMENE BU YAPILAMAZ’’

Birbirinden farklı öğretmen cinsinin olduğunun altını çizen Akşener; ‘’Böyle bir durum olabilir mi? Öğretmenler kadrolu olacaktır. Canları ister özel sektörde çalışırlar ama ücretliymiş, sözleşmeliymiş, şucuymuş, bucuymuş öğretmene bu yapılamaz. Bunlar kalkacak.’’ diye konuştu.

‘’HAVZA BAZLI TARIM YAPILACAK’’

Çiftçilere yönelik vaatlerini anlatarak konuşmaya devam eden Akşener; ‘’Tarım kredi kooperatiflerindeki borçlarınız yeniden yapılandırılacak. 2 yıl boyunca sadece ve sadece faizini ödeyeceksiniz. Havza bazlı tarım yapılacak. Önceden tütün de dahil ilan edilecek.’’ dedi.

‘’14 MAYIS AKŞAMI RECEP BEY’İ VE ARKADAŞLARINI EMEKLİ, SAYIN KILIÇDAROĞLU’NU DA 13. CUMHURBAŞKANI OLARAK ÇANKAYA’YA GÖTÜRMEYİ SİZDEN SÖZ OLARAK İSTİYORUM.’’

Akşener, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

‘’Ben sizden sadece kendinizin değil dostunuzun, arkadaşınızın, komşunuzun da ikna edilerek 14 Mayıs akşamı hayırlısıyla Recep Bey’i ve arkadaşlarını emekli, sayın Kılıçdaroğlu’nu da inşallah 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya’ya götürmeyi sizden söz olarak istiyorum. Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e.’’

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.