Meral Akşener'den Bahçeli'ye: Sayısını bilse uykuları kaçar

Gözler MHP'deki muhaliflerin olağanüstü kurultay hazırlığında. En güçlü adaylardan biri olan Meral...

Meral Akşener'den Bahçeli'ye: Sayısını bilse uykuları kaçar
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayı Meral Akşener Habertürk Tv'de Ece Üner'in sorularını yanıtladı. MHP'nin başına gelmesi halinde yaptırdığı anketlere göre yüzde 25 oyla başlayacağını ve zaman içinde bunun artacağını söyleyen Akşener, kurultay için 'Evet' diyen delegelerin sayılarını açıklaması durumunda "Genel merkezde uykuların kaçacağını" söyledi.

İşte Meral Akşener'in açıklamalarından satır başları:

EVET DİYEN DELEGELERİN SAYISINI BİLSELER UYKULARI KAÇAR

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun paralel proje olduğunu söyleyenler şimdi de benim paral proje olduğumu söylüyor. Her iki konunun muhatabı Devlet Bahçeli'dir. Dediklerimin arkasındayım. Seçim hükümetindeki bakanlık görevini kabul etmiş olsaydım acaba ajan, paralelci denilebilir miydi? O gün paralelci değildim bugün paralelciyim. Bütün bu sözleri Türk milletinin ferasetine bırakıyorum. Olağanüstü bir kurultay talebinde bulunduk. Mahkeme kararı verdi. Şimdi kurultayı toplayacağız. Şimdi asıl soru şu, kendi seçtikleri delegelerden neden korkuyorlar. Ben 100 delegeyle görüştüm. Evet denen sayıyı söylesem uykuları kaçar.

B PLANI VAR MI?

O tüzük maddesi değişecek. Seçimli kongre sonraki iş. Genel Kurul'da bizim durumlarımızın düzeleceğini biliyorum. Görebildiğim kadarıyla bana 3. Dünya savaşı başlatmış olmalarından anlaşılıyorki biraz zamana ihtiyaç var. Bizim Genel Merkezimi'de Saray çevresinden bir beklenti var. Anayasa değişikliğine bir destek beklentisi var. Türkiye'nin yararına olmak üzere, iktidarın biraz dinlenmeye ihtiyacı var. Hem iktidar yapacaksınız hem muhalefet yapacaksınız zor iş. O yüzden kongrenin yapılabilmesine odaklandım. Hukukun üstünlüğü bakımından zorlu bir süreçten geçiyoruz. Mahkeme 'delegelerin imzaları gerçek' dedi. Saadet Partisi prosedürü izleniyor. Yaptırdığım anketlere göre MHP'nin oy oranı yüzde 25 gözüküyor. Kurultayın yapılmasına destek olan delege salt çoğunluğun üstünde.

OY ORANLARI

AK Parti'nin yüzde 30'luk bir kemik oy oranı oluştu. Yüzde 19.5'lik bir seçmen kitlesi var ki, ANAP'tan gibi partilerden geçmiştir. Bu orandaki bir seçmenin benim başımda olacağım bir MHP'ye kaymış gözüküyor. Ben yüzde veremem ama yaptırdığım anketlere göre yüzde 25'lik bir rakamla başlarız. MHP'nin oy potansiyelini bildiğim için nereye gideceği bizim çalışmamıza bağlı. 2001'de elbette Erdoğan mağduriyet üzerinde bir sempati vardı. 28 Şubat olmuştu, insanlar haksızlığa uğramışlardı. Sayın Erdoğan'a doğru koşan kitlenin gözlerinde öfke vardı. Benimle ilgili gördüğüm ise huzur. İnsanlar kötü haber almaktan bıkmışlar. Umutsuz gençler görüyorum. Bizlerle koşan insanların gözlerinde umut var. Bu kutuplaştırıcı dilden insanlarını bıktığını görüyorum. Türkiye'nin farklılığını enerjiye çevireceğiz.

HDP'YE BAKIŞ AÇISI NE?

Demokrasilerde seçmenin hür iradesiyle vermiş olduğu oyların oranını tartışamazsınız. Bir kısım insan Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığının önüne geçmek istiyordu. Bir kısım insan ise bunun önüne geçilmek için oy verildiğini söylüyordu. HDP'ye oy verme gerekçelerinin yanlış olduğunu söyledim. Hızlı bir şekilde terör olayları arttı. Oy verenlerin HDP'ten beklentileri boşa çıkmıştır. Fakat bilimsel olarak bir söylediğiniz zaman Türkiye'de çarpıtıldığını düşünüyorum. HDP'nin maalesef PKK yanında saf tutması karanlık renk haline dönmesine sebep olmuştur. 'Meral abla' diyorlar onu seviyorum. 'Meral anne' diyorlar onu da seviyorum.

"PARALEL YAPI"YA BAKIŞ AÇISI

Ben İçişleri Bakanlığım döneminde tayinler yaptım. Hanefi Avcı'yla çalıştım. Bütün bunlara baktığımız zaman en başından itibaren paralel, dikey, kare, üçgen gibi hiçbir yapı devletin içinde olamaz. Asıl sorgulanması gereken iktidarın bu tür yapılarla beraber çalışmasıdır. Görevim olsa asla müsade etmem. Ergenekon davaları zamanında hukukun zedelendiğinin söylenmeye başladığı zaman hem Cemaat'in yazalarının hem de iktidara destek veren yazarların "hukukun azıcık zedelenmesinde sıkıntı yoktur" dediklerini duydum. Bir gün uyandık Cemaat kumpas kurmuş. Yalçın Akdoğan'ın yazılarını okuduk. Peki burada kandırıldınız anladık. Gelelim bugüne. Ergenekon'daki sanıklar beraat etti. Ama kimse hakkında işlem yapılmadı. Gönlüm şaibesiz mahkemenin sürmesini ister. yarın yine "pardon bizi kandırdılar" dense hukuk zarar görür. PDY denen mesele terör örgütüyse buna yardım-yataklık edenler nerede?

17-25 ARALIK SÜRECİ

17-25 Aralık olmamış olsaydı yine beraber hareket edilecek miydi? Bugün iktidar olayım bu davaların herkesi memnun edecek şekilde devam etmesini sağlarım. Paralel devlet yapılanmasına olduğuna inanıyorum. Bugün bu insanların yerleşmesine yardım edildi. Sayın Bahçeli'de ben de paralel değil. Bahçeli'den öğrenmek istiyoruz, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması Sayın Erdoğan'a yapılmış bir komplo mudur? Açıklasınlar sonra ben de görüşlerimi açıklayacağım. Bu cevabı duymayı en çok ben merak ediyorum. Bir taraftan bana Bakanlık teklifi ediyorsunuz madem paralelim neden teklif ediyorsunuz. O kadar ahmakça konuşmalar var ki yazıktır bu ülkeye. Ben hayatımda hiç insan satmadım. net bir şekilde söylemedim. Hiçbir dini grupla bağım olmadı. Zorluk görünce kaçan insanlardan iğreniyorum. Elinde belgesi, bilgisi olan mahkemeye getirmiyorsa suç işlemiş demektir. Ben bu tür şeylere pabuç bırakacak insan olmadım. Bu arkadaşar hayatlarında 80 öncesi dönemde zorluk çekmiştir ancak sonrasında gayet güzel yaşamışlardır. Bunları en iyi Cumhurbaşkanı bilir, 28 Şubat döneminden bilir.

"SAYIN BAHÇELİ GÖZÜMDEN ÇATIR ÇATIR DÖKÜLDÜ"

Sayın Bahçeli, son derece nazik birisi olarak bilinirdi. Ancak o televizyon programında gözümden çatır çatır döküldü. Bahçeli şaibeli sözleriyle gözümden düştü. Bahçeli 'Hep Meral derseniz çizerim' demişti. Ben mahkemeye verdim, mahkemeye.

"BAŞBAKAN OLACAĞIM"

Her ilde müthiş bir teveccüh ile karşılaşıyorum. Başbakan olacağım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.