Meral Akşener'den etiketçi çocuğa gözaltı desteği

Meral Akşener İYİ Parti lideri olarak, 'Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde' etiketleriyle tanınan tasarımcı Mahir Akkoyun'un gözaltına alınması ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarına maruz kalmasıyla ilgili olarak destek açıklaması yaptı.

Meral Akşener'den etiketçi çocuğa gözaltı desteği
Yayınlanma:

Tasarımcı Mahir Akkoyun'un, marketlerdeki artan fiyatları ve enflasyonu protesto etmek amacıyla AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının bulunduğu, "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı etiketler basması sonucu 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener de, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tehditlerin korkutamadığı gençlerimizi özgürlüklerine darbe vurarak sindiremeyeceksiniz. Zulmünüz de baskınız da yakında son bulacak. Sadece 37 gün kaldı. Biz gerçekleri söyleyen gençlerimizle tarih yazacağız!" diyerek Akkoyun'a destek verdi.

OLAYDA DAHA ÖNCE NELER OLDU

Tasarımcı Mahir Akkoyun, market raflarına "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı etiketler basarak sosyal medyada paylaşım yapması sonucu 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla gözaltına alındı. Akkoyun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gözaltına alındığını duyurdu. Akkoyun'un avukatı Berfin Kaya, ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Gözaltına alınma sebebi Twitter'da paylaşmış olduğu tasarımlar, bu tasarımlara ilişkin Cumhurbaşkanına hakaretten şu anda gözaltında" dedi. Kaya, paylaşımlarda herhangi bir suç oluşmadığını ancak savcının mevcutlu istediği için Akkoyun'un adliyeye sevk edileceğini belirtti. Akkoyun'a destek veren birçok kurumun yanı sıra avukatı da "Mahir'in yanındayız" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.