MGK'dan terörle mücadele vurgusu

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Bildirisi'nde, bölgenin geleceğinde terör örgütlerine ve onların destekçilerine herhangi bir şekilde yer verilmeyeceğinin vurgulandığı ifade edildi.

MGK'dan terörle mücadele vurgusu
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere milli birlik ve beraberliğe, bekaya yönelik tehditlere karşı başarılı operasyonlar hakkında bilgi sunuldu. Bildiride, Irak ile stratejik iş birliği zemininin güçlenmesinden duyulan memnuniyet de belirtildi.

Müreffeh bir bölge ve gelecek inşası için güvenlik, ekonomi, enerji ve ulaştırma alanlarında çok boyutlu çabaların önemine vurgu yapılan bildiride, terör örgütlerine ve destekçilerine yer verilmeyeceği vurgulandı. Ayrıca, terör örgütlerini cesaretlendiren tüm aktörlerin terörle bağlarını kesmeleri gerektiğine dikkat çekildi.

MGK bildirisinde, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün Avrupa'da yaşayan vatandaşlar ve temsilciliklerini hedef alan saldırıların takip edildiği belirtilirken, bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü ortaya koyan saldırıların engellenmesi ve sorumluların cezalandırılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, uluslararası topluma, Gazze'deki saldırıların sona erdirilmesi ve bölgeye insani yardım ulaştırılması çağrısında bulunuldu.

Bildiride ayrıca, 31 Mart 2024 mahalli idareler genel seçimlerinin huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyulduğu belirtildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.