MHP Lideri Bahçeli'den normalleşme tepkisi!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Bahçeli'den normalleşme tepkisi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen grup toplantısında öenmli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, konuşmasına katılımcılara ve toplantıyı takip eden vatandaşlara selamlarını ileterek başladı. Anadolu coğrafyasında bin yıldır varlıklarını sürdürdüklerini vurgulayan Bahçeli, bu varlığın güçlenerek devam edeceğinin altını çizdi. Jeopolitik mücadelelerin ve hakimiyet savaşlarının farkında olduklarını belirtti.

Bahçeli, "Gizli amaçların iç yüzüne ışık tutup oyunları bozacak cesaret ve zekaya sahip olmalıyız. Macerayı akımlara kapılmaktan özenle sakınmalıyız." dedi. Bahçeli, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmelerinin çarpıtılmasını ve dedikoduların yayılmasını eleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN GÖRÜŞMELERİ

"Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, dinleyebilir, bizce mahsuru yoktur." diyen Bahçeli, asıl sorunlu olanın asılsız söylentilerin yayılması ve fitnenin körüklenmesi olduğunu ifade etti. Dedikoduların basıncının düşürülmesi gerektiğini belirten Bahçeli, bu süreçte sadece maşayı değil, maşayı tutan elleri de görmenin önemli olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK TEHDİTLER

Son zamanlarda ülkemiz aleyhine tehditlerin arttığını belirten Bahçeli, Türkiye'yi hedef haline getirmek isteyenlere taviz vermeyeceklerini vurguladı. "Türkiye çevresini saran hain kuşatmanın yeni mevziler elde etmesi ile tahrip süreci, küresel güçlerin mihmandarlığı ile mesafe almakta," diyen Bahçeli, Suriye'nin parçalanmasını hedef alan emperyalist planlara dikkat çekti.

MİLLİ GÜVENLİK VURGUSU

Bahçeli, milli güvenliğin tehdit ve tehlikelerle sınandığını ve Türkiye düşmanlığından beslenen yıkıcı mekanizmaların aktif olduğunu belirtti. Türkiye'nin çevresindeki hain kuşatmaya karşı taviz vermeyeceklerini ve milletin iradesine sırtlarını dayayarak yollarına devam edeceklerini ifade etti.

Bahçeli, Türkiye'yi köşeye sıkıştırma çabalarının olduğunu belirterek, "Alçak bir yarış devrededir. Amaç Türkiye'yi köşeye ve kapana sıkıştırmaktır. Her türkü müdahaleye açık hale getirmektir. CHP bu pis senaryonun alt yüklenici, yerli figüranı. DEM ise hazırda bekleyen bölücü fitnedir." dedi.

ABD'YE SERT ELEŞTİRİLER

ABD'nin, PKK'nın işgal ettiği alanları özerk yönetim olarak tanımasını ve bu bölgede seçim yapmak için uygun bir zaman kollamasını sert bir dille eleştiren Bahçeli, "ABD, Suriye kuzeyinde örgüte seçim yaptırmak için uygun bir ortam ve zaman kollamakta. Bu olacak şey değildir. Sineye çekilecek durum olamayacaktır. Ağustos aynının işaret edilmesi skandal üstüne skandaldır. Haklı tepkisi sözde seçimleri erteletmiştir. Bununla yetinmemizi kimse bekleyemez. Sözde seçimler gündemden tamamen çıkarılmalı, bir daha tartışma konusu yapılmamalıdır." ifadelerini kullandı.

SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ

Bahçeli, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini vurgulayarak, "Suriye'nin dağılmasına karşıyız. Toprak bütünlüğüne saygılıyız, her devletin de saygı duymasını bekleriz. Sözde demokratik manevralar yapmak Türkiye için haklı operasyon nedenidir. Seyirci kalmak Türk vatanını felakete sürüklemekle eş değerdir," dedi. Ayrıca, bölge ülkeleri ve Rusya'nın sessizliğini eleştirerek, "Alarm zilleri çalan gelişmeleri bölge ülkelerinin ve Rusya'nın sessizce izlemesi düşündürücüdür. Terör devleti kurmak isteyenlere meydanın boş olmadığını, tetikte beklediğimizi hatırlatmak isterim." şeklinde konuştu.

DEM PARTİSİ VE CHP'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLER

DEM Partili başkanın görevden alınması ve 19 yıl hüküm giymesi konusunda Bahçeli, bunun Türk devletinin onurunu koruduğunu belirtti. "DEM Partili başkanın görevden el çektirilmesi, 19 yıl hüküm alarak tutuklanması Türk devlet onurunun şaşmaz hükmüdür. Seçimlerde bölücü örgüt ile ilişki olan teröristleri bilinçli şekilde aday yapanların Türkiye'yi siyasi çalkantıya mahkum etmek istedikleri açıktır." dedi.

CHP VE ÖZGÜR ÖZEL'E MESAJ

CHP'nin terör örgütleriyle iş birliği yaptığını iddia eden Bahçeli, "CHP ele geçirilmiş ve Atatürk ile yolları çoktan ayrılmıştır." dedi. Özgür Özel'e yönelik ise, "Özgür bey kavga istediğimizi söylüyor. Böyle bir niyetimiz yoktur. Kavga edeceksek Özgür bey rahat olsun; o bizim klasmanımızda da ağırlığımızda da değildir. Meselemiz maşalarla değil tutan ellerledir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, DEM Partisi milletvekilinin Kürdistan iddialarına da değinerek, "Türkiye'de Kürdistan diye bir yer olmadığını anlamayanlara daha ne diyelim. İhaneti meslek edinmelerine nereye kadar katlanalım." şeklinde konuştu. Kürt kökenli vatandaşların Türkiye'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Bahçeli, DEM ve PKK'nın Kürt kökenli vatandaşlar ile hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti. Milli varlığın tehlikeye düşmesi halinde gerekenin yapılacağını da ifade etti.

AVRUPA SEÇİMLERİ VE İSRAİL POLİTİKASI

AB ülkelerindeki seçim sonuçlarını da değerlendiren Bahçeli, Macron'un erken seçim kararının Avrupa'da ciddi değişimlerin habercisi olduğunu söyledi. İsrail'in soykırım politikalarına karşı dünya liderlerinin etkisiz açıklamalar yaptığını belirten Bahçeli, bu durumu "ikiyüzlülük" olarak nitelendirdi.

EKONOMİK DURUM VE ENFLASYON

Ekonomik duruma da değinen Bahçeli, Türkiye'nin enflasyonla mücadelede olumlu adımlar attığını belirterek, "Türkiye enflasyonda en kötüyü geride bırakmıştır. Hayat pahalılığının düşüşe geçmesi memnuniyet düzeyini artırmaktadır." dedi. Emeklilerin şikayetlerinin dindirilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, fiyat istikrarı ve istihdamın artırılmasıyla ekonominin güçleneceğini ifade etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.