Nagehan Alçı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı 14 Mayıs seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Nagehan Alçı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı
Yayınlanma:

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, yazdığı yazısında 14 Mayıs seçimlerinde kim 50.2 gibi bir oy alırsa 50’yi geçemediler, hile var diyeceklerini söyledi.

"HİÇ KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN"

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 14 Mayıs seçimlerinde ilk tur söyleminin tehlikeli olduğunu aktararak, "Hiç kimse kendini kandırmasın. Adeta açık hava tımarhanesine dönmüş bu Türkiye ortamında hiçbir yurttaş '50.2' gibi skorlara saygı duymaz, kitlesel protestolar olabilir. Kim kazanırsa kazansın netice bu olur. Huzursuz bir ortam doğar" diye konuştu.

Nagehan Alçı, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“HİLE VAR DENECEKTİR”

"Hem AK Partililer hem de CHP’liler anlaşmış gibi aynı söylemi tekrarlıyorlar. Bu varsayım tamamen yanlış. Kimin 50.2 aldığı açıklanırsa açıklansın 'Aslında 50’yi geçemediler, hile var' denecektir. Ortalık karışacaktır. Kimse aradaki farka falan bakmaz. Günümüzün aşırı politikleşmiş ve polarize olmuş Türkiye toplumu doğru tahlil edilmeli.

Türkiye artık 'Aman o iki haftayı yaşamayalım' başlıklı saçma sendromdan kurtulmalı. Başkanlık sistemi ile yaşayıp ikinci turu yaşamayan toplum neredeyse yok.

Bilakis seçim 28 Mayıs’a kalsa hiçbir ekstra gerilim olmayacağını düşünüyorum. Hatta o 2 hafta içinde bir sürprizle Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yan yana gelse bile şaşırmam.

Ayrıca 28 Mayıs’ta kim kazanırsa kazansın tartışmasız en az (52-48) gibi salt çoğunluk çıkacaktır. Görünen manzara net. O zaman hiçbir tartışma yaşanmadan mükemmel bir süreç yaşanacaktır."

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.