Nihat Yeşil: Elbirliğiyle başaracağız

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, korona salgını sonrası yaşanan sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu. AKP’nin salgınla mücadeledeki iki aylık tedbir ve uygulamalarını değerlendiren Yeşil, Cumhuriyet Halk Partisi olarak yeni bir hikâye yazacağız” di

Nihat Yeşil: Elbirliğiyle başaracağız
Yayınlanma:
Güncelleme:

“Şimdi Değilse Ne zaman?”

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Covid-19 süreci ile ilgili olarak alınan karar ve uygulamaların, ülkenin geniş kesimleri açısından açılan yaralara merhem olmadığını ve ayrıştırma politikalarının devam ettirildiğini belirtti. Yeşil: Ülkemiz Dünya’yı etkisi altına alan pandemiden en çok etkilenen ülkeler arasında. Süreç başladığından beri siyasi iktidara ülkemizdeki sorunların çözümüne dair yol haritası hakkındaki görüşlerimizi ilettik. Sayın Genel Başkanımız en son geçen hafta 16 maddelik buhrandan çıkış çağrısında bulundu. 16 maddenin tamamı ülkemizdeki sorunların çıkış noktasıyla doğrudan alakalı. Örneğin kamuda israf yok diyebilir miyiz? İlk beş ay içerisinde hedefleri fazlasıyla sapan yeni bir bütçeye ihtiyaç olmadığından, devlet yönetiminde liyakat sistemine ihtiyaç duyulmadığından, Sayıştay’ın verimli çalıştığından bahsedebilir miyiz? Ülkemiz bu siyasi iktidarın başına buyruk düzenlemeleri hayata geçirirken ortak akıldan uzaklaşarak tek bir kişinin onayına tabi kararlarla yönetilmesi nedeniyle bir çıkmaza girmiş durumdadır. İhracatın daralırken tüketime dayalı ithalatın patlamasının sebebini Sayın Hazine ve Maliye Bakanı unutmuş olabilir, son on sekiz yıllık siyasi tarihimize bakarsa en azından hatırlayabilir. Sorunlarımızı ortak akılla çözebilecek iken ne yazık ki gün geçtikçe ayrıştırma politikaları nedeniyle siyasi iktidar tarafından gerilim yükseltilmeye ve siyasi sonuç alınmaya çalışılıyor. O halde sormak lazım, ülke olarak kenetlenmemiz gerekirken şimdi değilse ne zaman?

“Yeni Bir Hikâye Yazacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yerel seçimler sonrası kazandığımız büyükşehir belediyelerindeki hizmetlerimiz toplum tarafından takdir topladı. İktidara talip olduğumuzun en net göstergesi, halkçı ve sosyal belediyecilik faaliyetlerimizin toplumda karşılık bulduğunun anlaşılması nedeniyle önümüzün kesilmeye çalışılmasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, parçalanan bir imparatorluk üzerinden yepyeni bir hikâye yazarak her alanda kalkınmayı sağladı. Cumhuriyet tarihimiz incelendiğinde, toplumsal ivme yakalamamız için en kritik kalkınma hamlelerinin 1923 sonrasında aniden yapıldığını görürüz. Özellikle 1950 dönemi sonrasında üretime dayalı hamleler yapılmak yerine birilerinden gelen yardımlar sayesinde sanayi yarışındaki yerimizi ne yazık ki kaybettik. Özellikle bugün geldiğimiz noktada 18 yılda Cumhuriyet kazanımlarımızın teker teker özelleştirildiği bir noktaya geldik. Genç işsizlik oranlarının yüzde otuzları aştığı bir ülkede yavrularımız yurtdışına gitmeyi son çare olarak görüyorsa söylenecek söz kalmamıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 1923’te yakılan kalkınma meşalesini devralarak her alanda kalkınmayı sağlayarak 18 yıllık çöküş döneminin üzerine yeni bir hikâye yazmakta kararlıyız.  Bunu sağlayacak kadrolara ve bilgi birikimine sahibiz. Ülkemizi yeniden ayağa kaldırmanın temel yönteminin ortak akıl, adalet ve demokrasiden geçtiğinin altını çiziyoruz. Gecenin en karanlık olduğu an, şafağa en yakın olduğumuz andır. Türkiye’nin pandemi sonrası oluşacak yeni dönemde ayağa kalkması için hepimizin el ele vererek çalışmaktan başka çaresi yoktur. El birliğiyle başaracağız.” diyerek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.