Oğuz Kağan Salıcı: Saray medyası böyle şeylerin olmasını istiyor

Oğuz Kağan Salıcı, iddia edilen MYK toplantısını terk etme söylemini yalanlayarak, "Yüksek sesler ve bağırış çağırışlar olmadı. Saray medyası böyle şeylerin olmasını istiyor" dedi.

Oğuz Kağan Salıcı: Saray medyası böyle şeylerin olmasını istiyor
Yayınlanma:

Siyasi partiler tarafından dün milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edildi. CHP'de 74 ilde 581 aday çıkarıldı.

CHP genel merkezinde yapılan MYK toplantısını CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı’nın terk ettiği iddia edilmişti. Oğuz Kağan Salıcı, iddia edilen toplantıyı terk etme söylemini yalanladı.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ittifak partilerinin dışındaki partilerle görüşme yaptıklarını dile getirerek, düzen değişikliği yapacaklarını söyledi. Ayrıca Salıcı, “Bu ana iddia Saadet Partisi ile CHP'yi yan yana getiriyor. Bu ana iddia İYİ Parti ile Demokrat Parti'yi yan yana getiriyor. Bu yan yana gelişi bütünlüklü hale getirdiler. Bizim listemizden başka partilerden arkadaşların giriyor olması bu ittifakın nasıl sağlamlaştığını gösteriyor" diye konuştu.

"SARAY MEDYASI BÖYLE ŞEYLERİN OLMASINI İSTİYOR”

Salıcı, aday listelerinin hazırlık sürecindeki kavga iddialarına da cevap verdi. Kavga olmadığını belirten Salıcı, CHP'nin konuşarak ve istişare ederek karar alan bir siyasi parti olduğunu dile getirerek "Yüksek sesler ve bağırış çağırışlar olmadı. Saray medyası böyle şeylerin olmasını istiyor. Bizim aramızda tartışma ve konuşma olur. CHP, konuşarak istişare ederek karar alan bir siyasi partidir. Kavga, gürültü olmadı. Bunu söyleyenler kulis bilgisi yazmasınlar isim versinler. Biz de dava açalım" şeklinde konuştu.

“BİZ İTTİFAKIN İÇİNDEKİ SİYASİ PARTİLER OLARAK BERABER YÜRÜDÜK”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'in adaylığının parti içinde sıkıntı yarattığı ifade edilmişti. Salıcı, bu iddialara şu şekilde yorum yaptı:

"İsimler üzerinden giden bir süreç yürütmedik. Şu isim şuraya olsun, bu isim buraya olmasın şeklindeki bir görüşmeyi doğru bulmadık. İş birliği konusunda prensip kararı alındı. Siyasetler, kişiler üzerinden yürümez. Siyasetler, partiler ve fikirler üzerinden yürür. Biz ittifakın içindeki siyasi partiler olarak beraber yürüdük. Tepkiler olur, tepkiler olacaktır. 2018'de ve ondan önceki seçimlerde oldu. Önemli olan bunların üzerinden düzeni değiştiriyor ve Türkiye'nin önünü açıyor olmamız."

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.