Optimar Araştırma'dan olay olacak seçim anketi!

2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kalmasıyla birlikte yapılan anket sonuçları da paylaşılmaya devam ediyor. Bu bağlamda, Optimar Araştırma son seçim araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Optimar Araştırma'dan olay olacak seçim anketi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kala, Optimar Araştırma tarafından yapılan son seçim anketi sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir tarafından 25-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen son araştırmanın sonuçlarına göre, AK Parti yüzde 38,6 oy oranıyla önde geliyor. CHP ise yüzde 30,1 oy alıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 48,6 oy alırken, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,1 oy oranına sahip.


secim-anketi.jpg

Ankette İYİ Parti ve Yeşil Sol adıyla seçime giren HDP'nin oy oranlarında bir düşüş gözlemleniyor. Buna göre, İYİ Parti yüzde 7 oy alırken, Yeşil Sol Parti yüzde 7,8 oy oranına ulaşıyor.

i.jpg

Anket sonuçlarına göre, seçim ikinci tura kalırsa Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51,4 oy alırken, en yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 48,6 oy oranına ulaşıyor. Bu verilere göre, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazanıyor.

Seçimlere dair bu sonuçlar, yaklaşan seçimlerin heyecanını artırırken, partilerin seçim stratejilerini şekillendirmelerine yardımcı olacak gibi görünüyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.