Özgür Özel: CHP’li belediyelerde akraba ataması yok

CHP Genel Başkanı Özgür Özel CHP’li belediyelere akraba-eş dost ataması yapıldığı haberlerinin doğruları yansıtmadığını açıkladı. Özel “Yalan haber yapan televizyon kuruluşu Yunusemre Belediyesindeki bankamatik memuru kimin danışmanı onu araştırsın.” dedi

Özgür Özel:  CHP’li belediyelerde akraba  ataması yok
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yerel seçimden birinci parti olarak çıkan ve kazandığı belediye başkanlığı sayısını artıran CHP’de günlerdir eş-dost-akraba atamaları tartışılıyor. İktidara yakın yayın organlarında yer alan haberlere CHP Genel Merkezi'nden yalanlama geldi; ancak haberler yayınlanmaya devam etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM grup toplantısından sonra iç kuliste önünü kesen gazeteciler “akraba atamalarını” sordu. Özel, iç kuliste soruyu yanıtlamadı ancak AK Parti kulisine geldiğinde durdu ve soruyu yanıtlayacağını söyledi. Özel, atama iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

MEDYAYA TEPKİ!

Önce Balıkesir’de ilk duyduk. Başkan’a sordum dedi ki ‘6 yıldır memur. Liyakatlı’. Olsun dedik. Ataması yapılmadı. Sonra Kırşehir’de duyduk. Bacanak dediler. Oysa bacanak falan değil. 25 yıldır devlet memuru. Ve daha önceden belediyede göreve başlamış. Arkasından Yüreğir dendi. Yüreğir’deki atamalar gerçekleşmedi. CHP'de eş dost atama yoktur. AKP belediyelerinde binlerce akraba ataması yıllardır devam ediyor. Manisa milletvekillerinin danışmanları Yunusemre Belediyesinde bankamatik memuru mu değil miymiş? ATV bunu haber yapsın. Yapmazsa biz açıklama yapacağız. ATV yapılmamış atamaları yapılmış gibi haber yapmasın. 25 yıldır memurluk yapan 6 yıldır da belediyede olan o kişileri rencide etmeye hakkınız yok. ATV soracaksa Yunusemre Belediyesinde hangi AKP milletvekilinin danışmanı 10 yıldır maaş almış onu haber yapacak”.

 Özel Haberler Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.