Sandık görevlisi ücreti ne kadar? 2023 Sandık görevlisi ne kadar kazanıyor?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 14 Mayıs da gerçekleştirilecek seçimlerinde görev yapacak memurlara ücretlerinin ne zaman ödeneceği merak edilen konular arasında. Peki, sandık görevlisi ücreti ne kadar olacak?

Sandık görevlisi ücreti ne kadar? 2023 Sandık görevlisi ne kadar kazanıyor?
Yayınlanma:

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde sandık görevlilerinin alacakları ücretler henüz netleşmemiş olsa da, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerde görev alan sandık görevlilerinin aldığı ücretler şöyleydi:

  • Başkan: 102 TL
  • Üye: 93 TL
  • Siyasi parti temsilcileri ve birinci derecede sorumlu görevliler: 108 TL
  • İkinci derecede sorumlu görevliler: 104 TL
  • Üçüncü derecede sorumlu görevliler: 102 TL
  • Dördüncü derecede sorumlu görevliler: 99 TL
  • Şoför ve hizmetliler: 93 TL
  • İl ve ilçe seçim kurullarının ücretleri ise farklılık gösteriyor. Başkanlar ve il seçim kurulları üyeleri 108 TL, ilçe seçim kurulları üyeleri 93 TL, seçmen kütük bürosu müdürleri 104 TL, seçmen kütük bürosu zabıt katipleri 99 TL, seçmen kütük bürosu hizmetlileri 93 TL, askı yeri görevlileri 88 TL, memurlar (başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 88 TL, şoförler (başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 88 TL ve hizmetliler (başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 88 TL alıyorlar.

secim.jpg

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Sandık görevlilerinin ücretleri seçimlerden sonra ödenecek gibi görünüyor. Memurlara verilen eğitimde de belirtildiği gibi, ücretlerin ödemesi ise seçimlerden sonraki 1 aylık süre içerisinde gerçekleştirilecek. Haziran ayı sonuna kadar ödeme yapılacağı belirtiliyor. Ancak, kesin bir açıklama yapılmadığı için ilerleyen günlerde resmi açıklamaların takip edilmesinde fayda var.

resized-1faed-b8a25559551244f76fcf57b134041175.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.