Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde AK Parti, DEM Parti'nin kazandığı seçime itiraz etti: Seçimler yeniden yapılacak!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yaşanan seçimlerde karmaşa ve tartışmaların ardından İl Seçim Kurulu'nun aldığı kararla seçimlerin yeniden yapılmasına karar verildi.

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde AK Parti, DEM Parti'nin kazandığı seçime itiraz etti: Seçimler yeniden yapılacak!
Yayınlanma:

AK Parti temsilcileri, sandıklarda yaşandığı iddia edilen oyların yakıldığı ve usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle seçim sonuçlarına itirazda bulunmuştu. Bu itirazın değerlendirilmesinin ardından İl Seçim Kurulu, yapılan incelemenin sonucunda AK Parti'nin itirazını kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Önceki aşamada ilçe seçim kurulu AK Parti'nin itirazını reddetmiş, ancak parti bu kararı kabul etmemiş ve konuyu İl Seçim Kurulu'na taşımıştı. Bu süreçte yaşanan hukuki tartışmalar ve gelişmeler neticesinde, seçimlerin yenilenmesi kararı alındı.

31 Mart tarihinde Halfeti'de gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, DEM Parti Adayı Mehmet Karayılan yüzde 39,45 oy alırken, AK Parti Adayı Şeref Albayrak yüzde 34,97 oy almıştı. 2019 Yerel Seçimlerinde ilçede AK Parti oyların yüzde 54.9'unu alarak seçimi kazanmıştı.

Ancak yaşanan itirazlar ve ardından gelen kararlar seçimlerin yeniden yapılmasını gündeme getirdi. DEM Parti'nin alınan kararla ilgili YSK'ya başvurması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.