Seçimi kaybeden AK Parti belediye başkan adaylarının ilk mesajları!

31 Mart’ta Türkiye sandığa gitti. Başkentliler, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, 5 yıl görev yapacak yerel yöneticilerini belirledi. Ankara’da 16 ilçe belediyesini CHP, 8 ilçeyi de AK Parti kazandı. Seçimi kaybeden AK Parti belediye başkan adaylarının ilk mesajları...

Seçimi kaybeden AK Parti belediye başkan adaylarının ilk mesajları!
Yayınlanma:

Cumhur İttifakı AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok, seçimi kaybetti. Altınok, seçimlerin demokratik bir olgunlukla tamamlandığını belirterek, "Milletimizin kararı ile görevlendirilen tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Şehrimiz, ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun." dedi.

Altınok, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli Ankaralılar, seçimler demokratik bir olgunlukla tamamlanmış, vatandaşımızın iradesi tecelli etmiştir. Milletimizin takdiri başımızın üstünedir. Bu süreçte yanımızda olan, desteğini ve duasını hissettiğimiz tüm vatandaşlarımıza, teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Milletimizin kararı ile görevlendirilen tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Şehrimiz, ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, 31 Mart'ta yapılan yerel seçim sonuçlarının tüm Ankara'ya hayırlı olmasını diledi.

Balcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "31 Mart Yerel Seçimleri sonuçlarının; Mamak’a, Ankara’ya ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu süreçte her zaman yanımızda olan ve gece gündüz demeden çalışan AK Parti teşkilatlarımız ile Cumhur İttifakı ortaklarımıza şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin kalesi olan Keçiören'de bu seçimde elden gitti. Cumhur İttifakı AK Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktan, seçimi büyük bir hezimetle kaybetti.

Milletin sandığa yansıyan iradesinin her şeyin üstünde olduğunu söyleyen Çoktan, "31 Mart seçimlerinin, Keçiören’imiz için Ankara’mız için Türkiye'miz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Çoktan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şöyle konuştu:

"Kıymetli Keçiören’liler 31 Mart 2024 seçimlerini sonuçlandırdık. Hangi partiden yana olursa olsun iradesini sandığa yansıtan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Milletimizin sandığa yansıyan iradesi her şeyin üstündedir. Bu sebeple bizler, bir yandan milli iradenin bu şekilde tecelli etmesine sebep olan eksiklerimizi giderecek bir yandan da millet iradesi ile oluşan yeni sürecin takipçisi olacağız. Seçim süreci boyunca bizimle yol yürüyen, daha güzel bir Keçiören hayalimizi paylaştığımız, birlikte mücadele ettiğimiz teşkilat mensuplarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu itibarla 31 Mart seçimlerinin, Keçiören’imiz için Ankara’mız için Türkiye'miz için hayırlı olmasını diliyor, millete hizmet gayesi ile çıktığımız yolda daha büyük bir inançla mücadele etme bilinci ile hepinize saygılar sunuyorum."

Cumhur İttifakı AK Parti Kahramakazan Belediye Başkan Adayı Serhat Oğuz'un seçimi kaybetmesiyle AK Parti'nin kalelerinden birisi daha CHP'ye geçmiş oldu.

Oğuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "31 Mart 2024 Yerel seçimleri neticesinde Kahramankazan Belediye Başkanı seçilen Sayın Selim Çırpanoğlu’nu tebrik ediyor, ilçemiz için hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Cumhur İttifakı AK Parti Beypazarı Belediye Başkan Adayı Tuncer Kaplan, seçimi kazanamadı. 10 yıl Beypazarı Belediye Başkanlığı yapan Kaplan, seçimi kaybettikten sonra ilk mesajını sosyal medya hesabından paylaştı.

Kaplan, mesajında şunları kaydetti:

"Kıymetli hemşehrilerim, sizlerin teveccühü ile 2014 yılında göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şehrimizde birçok eser ve hizmete imza attık. Bu süreçte emeği olan çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bize oy veren, vermeyen tüm hemşehrilerime, seçim döneminde omuz omuza çalıştığımız teşkilatlarımıza, arkadaşlarımıza, gönül dostlarımıza, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi seçmenlerine de ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Sonuçlar şehrimiz, ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun."

Cumhur İttifakı AK Parti Nallıhan Belediye Başkan Adayı İsmail Öntaş da seçimi kaybeden adaylardan. Öntaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Bugün itibariyle belediye başkanlığı görevimi milletimizin iradesiyle tamamlamış bulunmaktayım. Kıymetli hemşehrilerim her birinizi her zaman kalbimde taşıyacağımı bilmenizi istiyorum. Nallıhan'ımızda hoş bir seda bıraktıysak ne mutlu...." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı AK Parti Çamlıdere Belediye Başkan Adayı Hazım Caner Can, Cumhur İttifakı AK Parti Haymana Belediye Başkan Adayı Özdemir Turgut, Cumhur İttifakı AK Parti Şereflikoçhisar Belediye Başkan Adayı Memiş Çelik, seçimle ilgili henüz bir değerlendirmede bulunmadı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.