Selami Genel: Çözüm Demokrat Parti’dedir

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Selami Genel, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Selami Genel: Çözüm Demokrat Parti’dedir
Yayınlanma:
Güncelleme:

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Selami Genel, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yargıda da reform sinyalini değerlendiren Genel, “Aslında böylece en beceriksiz oldukları iki konuyu da ifşa etmiş oldu: Adalet ve Kalkınma! “Yargıda reform” ve “ekonomide reform" söylemleri, AKP'nin artık yoklukla malul hale geldiğini gösteriyor. Devlet, ciddiyetini kaybetmiştir. Dahası, yönünü ve hedeflerini de yitirmiştir. Yaşananlar bir politika değişikliği olarak algılanamayacak kadar kötüdür. Bu bir savrulmadır. İktidar partisi bu noktaya, onca uyarıya rağmen gelmiştir. 3 maymunu oynayarak, ekonominin halini görmeyerek, vatandaşın sesini duymayarak, şahsi çıkarları için susarak bu noktaya gelinmiştir” ifadelerini kullandı.

BERAT ALBAYRAK İSTİFASI

Berat Albayrak’ın istifasını da değerlendiren Selami Genel,  “Ekonomi karnesine bakarsak; damat olabilmiş olmak dışında bir meziyeti bulunmadığı ispatlı Ekonomi Bakanının istifası ve bu istifanın yöntemi hayli ilginçtir. Böylesine bir gelişme karşısında 27 saat boyunca hem iktidar medyasının hem de iktidar üyelerinin suskunluğu, geldiğimiz noktanın kısa bir izahıdır. Liyakatsizlik, beceriksizlik ve keyfi bir tutum sonucunda, deyim yerindeyse, tam anlamıyla devlet iflas ettirilmiştir. Aktörlerden biri istifa ederek sorumluluktan kaçmış, bir diğeri ise "reform" sözleri ile kendi sorumluluğunu diğerine yüklemiştir” dedi.

MİLLETİN GELECEĞİ İPOTEK EDİLMİŞTİR

Eleştirilerini sürdüren Genel, “Liyakatsizlik, beceriksizlik ve keyfi bir tutum sonucunda, deyim yerindeyse, tam anlamıyla devlet iflas ettirilmiştir. Aktörlerden biri istifa ederek sorumluluktan kaçmış, bir diğeri ise "reform" sözleri ile kendi sorumluluğunu diğerine yüklemiştir. Maalesef bütün bunlar karşısında olan yine bu iktidarın bütün yanlışlarının maliyetini ödemek zorunda kalan bu millete olmuştur. Yıllardır günbegün fakirleşen millet, son iki yılda elde avuçta ne varsa kaybetmiştir. Bu beceriksizlerin borçlarının faizi için, “bu milletin geleceği ve emeği” ipotek edilmiştir. Millet, evine ekmek götüremez hale gelmiştir” şeklinde konuştu

TARIM POLİTİKASI

Tarım politikasına ilişkin de yorumlar yapan Genel, “Dünya'nın tahıl ambarı olan bu bereketli topraklar, dünyanın tahıl pazarı haline gelmiştir. En temel gıda ürünleri bile ithal edilir hale getirilmiştir. Geçmişte en temel ihraç kalemi olan ne varsa şimdi milletin ihtiyaç kalemi haline gelmiştir. Ekmeyi, biçmeyi, üretmeyi bilen bir millete tüm bunlar unutturulmuştur. Millete faiz ödemek, borç ödemek, acı reçetelere uymak öğretilmiştir” dedi.

“ÇÖZÜM DEMOKRAT PARTİ’DEDİR”

Demokrat Parti’nin Türkiye’nin sorunlarının üzerinden gelebileceğini vurgulayan Genel, “Çözüm bellidir! Bu keyfi anlayış gidecek, Türkiye ekonominin en temel girdisi olan adaleti ve demokrasiyi tesis ederek güçlenecektir. Bunun içinse Demokrat Parti'nin siyasi birikimi, ilkeleri ve tecrübesi yeterlidir” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.