Semiz: Dünyadaki bütün siyasi teamüller yıkıldı

İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (İÇGİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Semiz, seçimlerin demokrasi şenliği içinde gerçekleştirildiğini kaydederek, “Kazanan Türkiye oldu” dedi.

Semiz: Dünyadaki bütün siyasi teamüller yıkıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (İÇGİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Semiz, seçimlerin demokrasi şenliği içinde gerçekleştirildiğini kaydederek, “Kazanan Türkiye oldu” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin tam 16 yıldır girdiği tüm seçimlerde açık ara önde çıkmasının dünya siyaset tarihinde bir ilk olduğunu vurgulayan Semiz, “Bu başarının ardında kendini yenileyen, seçmenle bütünleşen, ilk günkü hırs ve çalışma arzusunu barındıran bir anlayış var. Dünya siyasetindeki kalıpları yıkan bu anlayış, siyaset teorilerini de derinden sarsmıştır” dedi. 24 Haziran seçimlerinin çok büyük bir katılımla gerçekleştiğine dikkat çeken Semiz, vatandaşların demokrasi şenliği içinde oy kullanıldığını ifade etti. Çok sayıda siyasi partinin bu dönem Meclis’te temsil edileceğini de kaydeden Semiz, bunun demokrasinin zenginleşmesi içinde önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

İŞ DÜNYASININ TALEPLERİ ÖNCELİKLİ OLMALI

Seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını dileyen Semiz, bundan sonra Türkiye’nin gerçek gündemi ile buluşmasının şart olduğunu kaydetti. Meclis’e ve kurulacak yeni kabineye çok büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Semiz, ekonominin çarklarının dönmesi için iş dünyasının taleplerine öncelik verilmesi gerektiğini savundu. Yapısal reformların ve iş dünyasının önünü açacak projelerin biran önce hayata geçirilmesinin önemli olduğunu belirten Semiz, iş dünyasının Türkiye’nin geleceği için üretmeye ve istihdama devam edeceğini söyledi.

BAŞARI ÇOK ANLAMLI

Dünyada ekonomik düzeyi ve demokrasisi gelişmiş ülkelerde iktidarların birkaç yıl içinde yıprandığını ve vatandaşın nezdinde güven kaybettiğini belirten Semiz, şunları söyledi, “Türkiye bir taraftan coğrafyasının getirdiği sıkıntılarla, bir taraftan gelişmesini engelleyen dış mihraklarla boğuşurken ekonomisini büyütmeyi ihmal etmedi. Son 16 yılda toplumun her alanında atılan dev adımlardan vazgeçilmedi. İşte böyle sıkıntılı bir süreçte Sayın Erdoğan’ın ve AK Parti’nin yakaladığı başarı daha da anlamlı. Siyasetin tüm kalıplarını ters düz eden bu başarı, dünya siyaset literatüründe de ayrı bir konumda olacaktır. Dünyanın birçok yerinde bu başarılı siyasi model partilerin ve siyasetçilerin kullanacağı en önemli argüman olacaktır. Şimdiden üniversitelerin siyasetle ilgili bölümlerinde bu konu tez olarak işleniyor” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.