Sinan Oğan oy oranlarının yüzde 10'u geçtiğini söyledi, ikinci tur hakkında açık konuştu

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sinan Oğan, Muharrem İnce'nin tabanından kendilerine oy geçişi olduğunu belirterek, "Şu an oy oranımız yüzde 10'u geçti" dedi.

Sinan Oğan oy oranlarının yüzde 10'u geçtiğini söyledi, ikinci tur hakkında açık konuştu
Yayınlanma:

TGRT Haber'de yayınlanan Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programına konuk olan ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sinan Oğan, seçim vaatlerini anlattı.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİN ADAYI YOKTU"

Dikkat çekici açıklamalarda bulunan Oğan, "Türk milliyetçilerin adayı yoktu. Bu kitle de yüzde 30'dan başlıyor. Biz bu kitleyi organize edersek yarışa ortak olabiliriz dedik. Yüzde 7'yi geçtiğimizi düşünüyoruz." dedi.

Oğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye'de yüz üzerinden hesaplarsak yüzde 10 HDP kitlesi var. Onun tabanı vatansever Kürt kardeşimiz tavanı ise terörle arasına mesafe koyamayandan oluşuyor. Yüzde 20-25 sol kitle var. Onun en fazla çıkacağı yüzde 30'dur. Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce solun adayı. Bu tarafta muhafazakarların bir yüzde 30 adayı var. Türk milliyetçilerin adayı yoktu. Bu kitle de yüzde 30'dan başlıyor. Biz bu kitleyi organize edersek yarışa ortak olabiliriz dedik.

Yüzde 7'yi geçtiğimizi düşünüyoruz. Denizli, Manisa, İzmir ve Aydın'da son 1 haftada beklediğimiz ilgiyi daha fazla gördük. Bu ilgiyi daha çok gençlerden ve orta yaşlardan görüyoruz.

"ŞU ANDA YÜZDE 10'U RAHAT GEÇTİK"

Muharrem İnce'nin tabanı dediğimiz genç kesimden bize geri dönüşler var. Oradan ciddi anlamda oy alıyoruz. Şu anda yüzde 10'u rahat geçtik.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE UZANTILARI İSTEMİYORUZ"

Biz istişare ile siyaset yapan insanlarımız. Biz bunu tabanımıza soracağız. Bize imza veren vatandaşlarımıza soracağız. Terörle aralarına mesafe koyma şartı getireceğiz. Terör örgütlerine uzantıları istemiyoruz. Cumhurbaşkanı adayları ile görüşme olur tabii.

"13 MİLYON SIĞINMACIYI 1 SENE İÇİNDE GÖNDERECEĞİZ"

Türkiye'deki kira fiyatlarının yüksek olmasının nedenlerinden biri 13 milyon sığınmacı ve göçmenin olmasıdır. Biz ATA İttifakı olarak 13 milyon sığınmacıyı 1 sene içinde göndereceğiz. İstanbul'da 4 milyon kişi gitmiş olacak ve fiyatlar düşmeye başlayacak. İstanbul'u Anadolu'ya taşımak için projelerimiz var. Küçük sanayi kentleri kurarak insanlarımızın oralara gitmesini teşvik edeceğiz.

Döviz sorununda 'faiz sebep enflasyon sonu' bakışını bırakmalıyız. İhracatı sadece paranızı pul ederek artıramazsınız. Ekonomi kadrolarımız hazır.

"GENÇLER YURT DIŞINA KAÇMAK ZORUNDA KALMAYACAK"

Ben gençlere teknoloji çeki vermek istiyorum. Teknoloji ile biraz ilgilensin. Üniversite kazanan her gence bunu vereceğim. Açık ihale ile bunu yapacağım. Gençlerin ne tweet attığına bakmayacağım. Gençler yurt dışına kaçmak zorunda kalmayacak.

"BEN PARTİSİZ TEK CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM"

ATA İttifakı olarak yüzde 7 barajı geçeceğimize inanıyorum. Meclis'te çoğunluğu elde eder mi kaç vekil çıkarırım bilemem ama 40-50 milletvekili Meclis'e sokmak gibi planımız var. Ben partisiz tek cumhurbaşkanı adayıyım.

"DIŞ POLİTİKAMIZIN ESASINDA TÜRK DÜNYASI OLACAK"

Dış politikamız öngörülebilir. Saygıya dayalı olacak. Bizim dış politikamız güven veren karşılıklı saygıyı da esas alan bir duruş olacak. Günübirlik dış politika yapılmaz. Uçak gibidir dış politika gemi gibi değil. Yani her zaman zikzak çizemeyiz. Esad ile görüşeceğiz. Oradaki terörü bitireceğiz ve ülkemizdeki Suriyelileri de ülkelerine götüreceğiz. Dış politikamızın esasında Türk dünyası olacak. Biz kardeşlerimizi dış politikada ayrıcalıklı ülkeler statüsüne kavuşturacağız. Orta Doğu'nun iç politikasına fazla bulaşmayacağız.

"TOHUMCULUKTA DA İSRAİL TEKELİNDEN KURTULMAMIZ LAZIM"

Birkaç tane projemiz var. Bunlardan birincisi toprak bütünleştirmeyi sağlayacağız. Miras yoluyla topraklar bölüne bölüne anlamını yitirdi. Onu yeniden birleştireceğiz. Seçtiğimiz belirli alanlarda sanayileri geliştireceğiz. Örneğin, yem fabrikası ve gübreyi geliştireceğiz. Tohumculukta da İsrail tekelinden kurtulmamız lazım.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.