Şırnak'ın yüzde 87'si PKK'lılardan temizlendi

Şırnak'ta güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarda kentin yüzde 87'lik bölümünün PKK'lılardan arındırıldığı, 390 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın yüzde 87'si PKK'lılardan temizlendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

35 ton patlayıcının imha edildiği kentte operasyonlar Bahçelievler ve Yeni Mahalle’de yoğunlaştırılarak, PKK’lılara sık sık, ’teslim ol’ çağrıları yapılıyor. Şırnak’ta 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte, kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imha edilmesi ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin başlattığı Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu bugün; 64’üncü gününde devam ettirildi.

Bugüne kadar sürdürülen operasyonlarda kentin yüzde 87’si PKK’lılardan temizlendi. Bugüne kadar 390 PKK’lının etkisiz hale getirildiği kentte, yaklaşık 35 ton patlayıcı ile 975 el yapımı patlayıcı imha edildi, 21 hendek kapatıldı, 164 barikat kaldırıldı. Etkisiz hale getirilen PKK’lılarla birlikte çok sayıda mühimmat ele geçirilirken, toplam 3 bin 542 evde arama yapıldı. Şırnak’ın Cumhuriyet, Dicle, İszmetpaşa, Gazipaşa, Yeşilyurt mahallelerin PKK’lılardan temizlenmesinin ardından operasyonlar Bahçelievler ile Yeni Mahalle’de yoğunlaştırıldı.

PKK’lılar ile patlayıcıyı tuzaklanmış evler top atışlarıyla imha edilirken, mahallelerde zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Patlama ve silah seslerinin yükseldiği mahallelerde, güvenlik güçleri sık sık PKK’lılara ’teslim olun’ çağrısında bulunuyor. Bu arada iki mahallede bulunan PKK’lıların kaçışlarını önlemek için zırhlı araçlarla mahallelerin çevresine konuşlandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.