Sırrı Süreyya Önder hangi partiden aday? Sırrı Süreyya Önder Kimdir? İşte merak edilenler...

Sırrı Süreyya Önder kimdir? 24 ve 25'inci dönem milletvekili Sırrı Süreyya Önder hangi partiden aday oldu?

Sırrı Süreyya Önder hangi partiden aday? Sırrı Süreyya Önder Kimdir? İşte merak edilenler...
Yayınlanma:

Sırrı Süreyya Önder kimdir? 24 ve 25'inci dönem milletvekili Sırrı Süreyya Önder hangi partiden aday oldu? 2023 seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte parti adayları merak konusu oldu. Peki, Sırrı Süreyya Önder kimdir ve hangi partiden aday olmuştur?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) takvimine 9 Nisan tarihine kadar aday listelerinin teslim edilmesi gerekiyor. Yeşil Sol Parti'de aday belirleme çalışmaları devam ederken, kamuoyunun yakından tanıdığı bazı isimlerin de Yeşil Sol Parti listesinde olması bekleniyor. Peki, Sırrı Süreyya Önder kimdir? Sırrı Süreyya Önder hangi ilden milletvekili adayı oldu?

SIRRI SÜREYYA ÖNDER KİMDİR?

Sırrı Süreyya Önder, 7 Temmuz 1962'de Adıyaman'da doğdu. Baba adı Ziya, anne adı Zeliha'dır. Lise mezunu olan Önder, sinema yönetmenliği ve senaristliği ile çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Fakültelerde sinema dersleri verdi. Senaryosunu yazıp yönettiği 1 filmi, uyarlamasını yaptığı 1 filmi ve sadece senaryosunu yazdığı 1 filmi bulunmaktadır. 24. Dönemde HDP İstanbul Milletvekili seçildi. TBMM İdare Amiridir. Önder, 1 çocuk babasıdır.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER HANGİ PARTİDEN ADAY OLDU?

BDP ve HDP milletvekilliği yapmış olan yönetmen ve senarist Sırrı Süreyya Önder'in Yeşil ve Sol Parti'nin adaylık teklifini kabul etti ve Yeşil Sol Parti'nin İstanbul Milletvekili adayı oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.