Süleyman Soylu, sahur programında konuştu

Soylu, "Diyarbakır anneleri, ortaya koyduğu iradeyle birlikte HDP'yi kapatmıştır. Anayasa Mahkemesinin yapmadığını o Diyarbakır anneleri yaptı." dedi.

Süleyman Soylu, sahur programında konuştu
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa’da bir lokantada Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları Geleneksel Sahuru’na katıldı. 740 bin çadırda 3 milyon insanın yaşadığını belirten Soylu, 2 milyon insana iftar verildiğini söyledi. Depremzede vatandaşlara psikososyal destek sağlandığını ve LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere eğitim desteği verildiğini söyleyen Soylu, standartların yükseldiğini belirtti.

soyluara.jpg

İçişleri Bakanı Soylu, kalıcı konutların bir yıl içinde depremzedelere teslim edileceğini ve depremzedelerin asla yalnız bırakılmayacağını da sözlerine ekledi. Soylu, doğal afetlerin yanı sıra 15 Temmuz darbe girişimi, gezi Parkı Olayları 17-25 Aralık, 6-8 Ekim Olayları gibi dış etkilerle de karşılaştığını belirten Soylu, "Türkiye bambaşka bir tabloya doğru evrilmek istendi. Bugün Doğu ve Güneydoğu, huzuru kendi içinde bulmuştur. Bundan kim istifade ediyor? Orada yaşayan kardeşlerimiz. Hiç, hiçbir şeyi, kimse küçümsemesin. Şu Diyarbakır anneleri, ortaya koyduğu iradeyle birlikte HDP'yi kapatmıştır. Anayasa Mahkemesinin yapmadığını o Diyarbakır anneleri yaptı" ifadelerini kullandı.

arasoylu.jpg

Türkiye’de HDP’nin demokrasi istismar ettiğini ve PKK’nın uzantısı bir parti olduğunu dile getiren Süleyman Soylu, "29 Ekim 2023'te bu ülkenin dağlarında tek bir terörist kalmayacak" dedi.

Soylu ayrıca, "Tayyip Erdoğan dünya siyasasını avucunun içi gibi biliyor. Kimin ne oynadığını, kimin ne oyun kurduğunu biliyor. Bugün Türkiye bambaşka bir istikamete gidiyor. Bu sınamalardan kurtuldu Türkiye." Açıklamasını yaptı.

Etkinlikte Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kaan, Trabzon Federasyonu Dernekleri Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu ve AK Parti İstanbul 2. Bölge 17. sıra milletvekili adayı Emre Ustaosmanoğlu da açıklamalar yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.