Taşcıer: "Kuyruklar AKP'nin hayalini kurduğu Türkiye'nin fragmanıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, vatandaşların Ankara ve İstanbul’da Halk Ekmek büfelerinde ucuz ekmek kuyruğuna girdiği görüntüler sonrası açıklamada bulundu.

Taşcıer: "Kuyruklar AKP'nin hayalini kurduğu Türkiye'nin fragmanıdır"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer, “Türkiye’de dalga dalga büyüyen bir yoksulluk krizi var. 1 lira daha ucuz olduğu için binlerce insan Halk Ekmek büfeleri önünde belediyelerimizin sağladığı ucuz ekmeği almaya çalışıyor, hem de yağmur altında. Benzin istasyonlarındaki kuyruklar için araba sayısı fazla diyenler, ekmek kuyrukları için de nüfus fazla mı diyecekler?” ifadelerini kullandı.

“KUYRUKLAR AKP’NİN HAYALİNİ KURDUĞU TÜRKİYE’NİN FRAGMANIDIR”

Ankara Sincan ve İstanbul Esenyurt’ta vatandaşların ucuz ekmeğe ulaşabilmek için Halk Ekmek büfeleri önünde oluşturduğu kuyruk görüntüleri sonrası CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer bir açıklama yaparak, “Saray’dakilerin keyfi yerinde, ancak halk sokakta yağmur altında 1 lira ucuz diye saatlerce ekmek kuyruğunda beklemeyi göze alıyor. Ülkeyi yönetenlerle vatandaş arasında dev bir uçurum oluştu. Erdoğan ve arkadaşları halkı daha da yoksullaştırmak ve ucuz işgücünü dünyaya pazarlamak için bir plan kurmuş durumdalar. Bu sistemde bir avuç insan daha da fazla kazanacak, on milyonların yoksulluğuna yoksulluk katılacak. Bugün gördüğümüz kuyruklar AKP’nin hayalini kurduğu Türkiye’nin fragmanıdır.” ifadelerini kullandı. Türkiye’de ivedilikle bir erken seçim yapılması gerektiğini belirten Taşcıer, “Bu kuyruklar sandık günü geldiğinde iktidarı göndermek için oy kuyruklarına dönecek.” dedi.

“HALKIN AKLIYLA BU DENLİ ALAY EDİLEN BİR DÖNEM GÖRÜLMEDİ”

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in zamlar sonrası akaryakıt istasyonlarında oluşan kuyruklar hakkında "Zamlarla ilgili kuyruk yok, Kuyruk nereden kaynaklanıyor biliyor musun? Araç sayısı fazla ondan kaynaklı" ifadelerini hatırlatan Taşcıer, “Benzin istasyonlarındaki kuyruklar için araba sayısı fazla diyenler, ekmek kuyrukları için de nüfus fazla mı diyecekler? Bu millet tarihinde kötü yönetimler gördü, ancak halkın aklıyla bu denli alay edildiği bir dönem daha görmedi. Bu kibir ve kendini beğenmişlik hali AKP’yi tepeden tırnağa sarmış durumda. Yapılacak ilk seçimde millet cevabını verecek.” ifadelerini kullandı.

“EKMEĞİN ZAMLANMASININ NEDENİ ERDOĞAN’DIR”

Ankara Haymana’da fırıncı esnafı ve çiftçilerle görüştüğünü belirten Taşcıer, “Ekonomilerde dönem dönem üreticinin mutlu olup tüketicinin memnun olmadığı ya da tam tersi durumlar oluşabilir. Ancak şuanda ne üretici ne tüketici durumundan memnun. Haymana’da görüştüğüm fırıncılar zararına satış yapmayıp kâra geçmeleri için ekmeğin 5 lira olması gerektiğini ifade ediyorlar. Una zam, elektriğe zam, oduna zam, kiraya zam, maliyetler olağanüstü artıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş da açıklama yaparak Halk Ekmek’in elindeki un stokları bitene dek 250 gr. Ekmeği 1 lira 25 kuruştan sunmaya devam edebileceklerini ifade etti. Ancak maalesef ekmek fiyatları önümüzdeki süreçte artacak ve bunun tek sorumlusu da, paramızın değerini pul seviyesine düşürme ve Türk halkının emeğini ucuza satma planı kuran Recep Tayyip Erdoğan’dır.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.