TBMM’de gergin anlar: Aydemir ve Türkoğlu rol model tartışması!

AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir ile İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu arasında 'gençlik tartışması' yaşandı. TBMM’nin en genç milletvekillerinden biri olan Zehranur Aydemir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Haftası nedeniyle kürsüde yaptığı konuşmada Selçuk Bayraktar'ı rol model olarak gösterince tartışma yaşandı.

TBMM’de gergin anlar: Aydemir ve Türkoğlu rol model tartışması!
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER: GAMZE ERDOĞAN

Konuşmasında AK Parti iktidarları döneminde gençlerin önünün açıldığını iddia eden Aydemir, "Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu ülkenin en büyük umudu sizlersiniz.' diyerek gençlere büyük sorumluluk yüklemiş ve görevler vermiştir. Dolayısıyla bugünün Türkiye’sinde büyüme ve kalkınma çabalarının merkezinde gençler vardır. Kendi alanım olan yazılımdan ve savunmadan örnek vereceğim.” dedi.

Bu açıklamanın ardından TBMM'de tartışma başladı. İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu da konuya dahil olarak AK Parti Milletvekili Zehranur Aydemir ile 'rol model' tartışması içine girdi.

Tartışmada detaylar şöyle:

Zehranur Aydemir- Kıymetli milletvekilleri, peki gençler bu işin neresinde?

Yüksel Selçuk Türkoğlu– İşsizler.

Zehranur Aydemir – Gençler bu işin tam da merkezinde.

Yüksel Selçuk Türkoğlu– İşsiz, işsiz.

Zehranur Aydemir– Yüz akı savunma sanayisi firmalarının kadrosu gençlerden oluşmakta, Bugün ROKETSAN çalışanlarının ortalama yaşı 32.

Yüksel Selçuk Türkoğlu – Mülakattan da bahsedin.

Zehranur Aydemir– Bu rakam HAVELSAN’da 37, Baykar'da ise 27. TUSAŞ çalışanlarının üçte 2’si 30 yaşın altında. ASELSAN çalışanlarının ise yarısına yakını 30 yaşın altında ve yaş ortalaması 33.

Yüksel Selçuk Türkoğlu – Cumhuriyet tarihinin en yüksek genç işsizliği var.

Zehranur Aydemir– TEKNOFEST kuşağı gençler kendilerine yönelik algıları âdeta söküp atmış, zihinsel bir devrim gerçekleştirmiştir. Kırmızı montluların başarısı sınırları aşmıştır ve bu kırmızı montluların rol modeli Selçuk Bayraktar, Aziz Sancar’dır.

Yüksel Selçuk Türkoğlu – Gençler için tek hedef iyi bir damat olmak, damat!

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.