Tezcan: Gündemde olağanüstü kurultay yok

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Merkez'de yapıldı.

Tezcan: Gündemde olağanüstü kurultay yok
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Merkez'de yapıldı. MYK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Seçim sonrası Muharrem İnce'nin yaptığı açıklamalar kritik toplantıda ele alındı. Parti içindeki muhalefet, olağanüstü kurultay çağrısı yapmıştı. Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, İnce'nin kurultay çağrısıyla ilgili olarak, "Genel merkezimizin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur. Seçim sonuçları daha sağlıklı bir süreçte değerlendirilecektir. Kurultay tartışmaları seçim sonuçlarının sağlıklı değerlendirilmesinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Şu anda partinin iç iktidar yarışı içinde olmasının gelecek planlaması açısından faydası olmadığını düşünüyoruz. Kurultay zamanında yapılacaktır" dedi.

GENEL BAŞKANIN BAŞKA BİR İHSANA İHTİYACI YOK

İnce'nin Kılıçdaroğlu'na yönelik 'onursal başkanlık' önerisini değerlendiren Tezcan, "Sayın genel başkanımız sürecin hiçbirinde parti içi iç iktidar meselelerini önüne koyarak karar vermeyecek olgunlukta bir siyasetçi olduğunu göstermiştir. Genel başkanın genel başkanlıktan başka bir ihsana ihtiyacı yoktur. Herhangi bir ad altında ihsana ihtiyacı yoktur. Kamuoyunun vicdanı vereceği ihsanı büyük bir gönül rahatlığıyla vermektedir. Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu CHP'nin önümüzdeki süreçte ihtiyaç duyduğu tutumun ta kendisidir. Yerel seçimlerde de partiyi başarıya götürecek anlayış böyle bir anlayıştır" diye konuştu.

BAŞKANIN ARKASINDA

"MYK, genel başkanın tam mutabakatla arkasındadır" diyen Tezcan, farklı bir düşüncenin olmadığını belirtti. Millet ittifakının sona ermesine yönelik soruyu yanıtlayan Tezcan, "Millet ittifakı güçlü Meclis ilkeleri etrafındaki bir protokoldü. Bu çerçevede güçlü Meclis konusunda beraberliğin devam etmesinin Türk demokrasisi açısından yararlı olduğunu düşünüyoruz" dedi. Yerel seçimlerin erkene alınması tartışmasıyla ilgili konuşan Tezcan, "Bizim yerel seçimlerin erkene alınmasına ilişkin herhangi bir kabulu söz konusu değildir. Biz yerel seçimin zamanında yapılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.