Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında Su Alanında İşbirliği Çerçeve Anlaşması ve Stratejik Çerçeveye İlişkin Mutabakat Zaptı'nı imzaladı. Ayrıca, iki ülke arasında 24 farklı alanı kapsayan iş birliği anlaşması imzalandı.

Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi ziyareti çerçevesinde gerçekleşen bu imza töreninde, Su Alanında İşbirliği Çerçeve Anlaşması ve Stratejik Çerçeveye İlişkin Mutabakat Zaptı, Erdoğan ile Irak Başbakanı Sudani tarafından imzalandı.

Ayrıca, Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Nuh Yılmaz ile Irak Dışişleri Bakanlığı Dış Hizmetler Enstitüsü Dekanı Hussein Mansour Al-Safi, iki ülke arasında Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığı ile Dış Hizmetler Enstitüsü arasında İşbirliği Mutabakat Zaptı'nı imzaladılar.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ile Irak Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Abdulrazaq Al-Zuheere, DEİK ile Irak Ticaret Odaları Birliği arasında Mutabakat Zaptı'na imza attılar.

Diğer alanlarda yapılan anlaşmalara örnek olarak, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı ile Irak Cumhuriyeti Sünni Vakfı Divanı arasında İslami İşler Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı, Savunma Sanayii Başkanlığı ile Irak Savunma Sanayii Komisyonu arasında Savunma Sanayii Alanında Stratejik İşbirliği Mutabakat Zaptı, Dışişleri Bakanlığı ile Irak Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı arasında İstihdam ve Sosyal Güvenlik Alanlarında Mutabakat Zaptı gibi birçok anlaşma imzalandı.

Bu anlaşmalar arasında, tarım, enerji, eğitim, kültür, ticaret, sağlık, askeri işbirliği ve daha birçok alanda iş birliği olanaklarını içeren anlaşmalar bulunmaktadır.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.