Ünlü Alman gazetesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olay sözler! “Nefesi tükenmek üzere”

Türkiye'deki seçim süreci dünya basını tarafından büyük bir heyecanla yakından takip ediliyor. Ünlü Alman gazetesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olay sözler edildi.

Ünlü Alman gazetesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olay sözler! “Nefesi tükenmek üzere”
Yayınlanma:

Alman Bild gazetesi, "Erdoğan Devri Kapanıyor mu? Sert Otokrasisi 20 Yıl Sonra Yıkılıyor mu?" ve Erdoğan'ın seçimlere sadece iki hafta kala "nefessiz kaldığını" yazdı.

Salı günü yaptığı canlı yayında Erdoğan'ın sağlık sorunlarıyla ilgili söylentilere değinen gazete, Türkiye'deki birçok uzmana göre Erdoğan'ın gücünü kaybettiğinin altını çizdi.

Bild, Erdoğan'ın dün Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışında yaptığı konuşmada çok solgun göründüğünü de kaydederek, kendisinin siyasi aksilikler de yaşadığını ve sandıklarda hiç olmadığı kadar gerilediğini vurguladı. Bild, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanma şansının yüksek olduğuna da dikkat çekti.

Bild'e konuşan Alman Sosyal Demokrat Parti üyesi Macit Karaahmetoğlu, "Cumhurbaşkanı birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Türkiye ekonomik çöküşün eşiğinde" dedi.

Bild, Erdoğan döneminde yaşanan ihlalleri de sıralayarak, 6 Şubat depreminin ardından yaşanan yardım krizi, yolsuzluk ve ekonomik kriz gibi listenin uzun olduğunu kaydetti. Gazete, Türk Lirasının hızla değer kaybettiğine ve gençlerin durumunun kötüye gittiğine dikkat çekti.

Makalede ayrıca kadınlar arasında Erdoğan'a desteğin azaldığı ve birçok muhafazakar Türk'ün de dinin siyasette kullanılmasından rahatsız olduğu belirtildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.