Kemal Kılıçdaroğlu: Yerde seccade olduğunu fark etmedim

Millet İttifakı’nın vaatlerini sıralayan Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurulacak kadrolar konusunda ittifak partileri uzlaşacaklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Yerde seccade olduğunu fark etmedim
Yayınlanma:

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk’te katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

-Ben partilerin kapatılmasına karşıyım. Bugüne kadar pek çok parti kapandı ne oldu? Yenileri açıldı…

-Muharrem İnce’ye daha önce teklif yapıldı, ayrıntıya girmek doğru değil; üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum.

-(Seccade tartışmalarıyla ilgili) Biz siyasetçiler hep kaşıya bakarız. Yerde seccade olduğunu fark etmedim. Samimi bir müslümanım; evet bu bir hata.

-İnanç ve kimlik üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Kimin Allah’a yakın olduğunu sadece yaradan bilir. İnancı siyasete malzeme yapmamalıyız.

-Biz gelince neler değişecek. İnsanların hayatı değişecek. Mutfaklar şenlenecek. 6 ay içinde bir ferahlama olcak. Herkes ‘evet iyi yönetiliyoruz’ diyecek. Herkes eleştirisini yapacak, hatalarımıza bakacağız. Devletin yükümlülüklerini kimse bilmiyor. Tüm gelir ve giderler ortaya konacak. Devlet ciddiyetle yönetilmeli. Ekonomik Sosyal Konsey oluşturacağız. İşçileri, sanayicileri, tüccarları çağırıp onları dinleyeceğiz. Süratli bir şekilde liyakatı sağlayacağız. Merkez Bankası’nın başına sıcak siyasetin dışında kalacak birini getireceğiz. Merkez Bankası’nın başına getirmeyi düşündüğümüz kişi hafızamızda var.

-Biz beyaz kağıdın arkasını yazmadan atmazdık. Devlette tasarruf önemlidir. 13 uçak nedir. Bir uçak yetmiyor mu? 13 uçak, saraylar… Tam anlamıyla bir israf yeri.

-Tank Palet Fabrikası’nı 1 hafta içinde Katar’dan alıp açacağız. Bunların planlaması yapıldı. Seçim sonrası ortak çalışmalarımız hazır. Biz iktidar olduğumuzda neler yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Karşı tarafa bir şey sorulmuyor. Bundan sonra ne yapacaklar?

-Erdoğan, damadının iş yerine gitmeden önce ben gittim. İHA, SİHA merkezine ben gittim, teşvik eden benim. Ekibiyle giden sohbet eden benim. Onları yüreklendiren benim. Savunma sanayine neden ben karşı çıkayım. Türkiye bu alanda güçlük olmak zorundadır. Türkiye neden F35’ten çıkarıldı. Neden verdiğimiz parayı alamadık. Palavraya yer yok. Siz savunma sanayine önem veriyorsunuz, bu ülke tank yapacaktı. Tank Palet Fabrikası’nda 5 ayrı tank yapıldı. Deneme atışları yapıldı. Tamamı başarılıydı. Bir gece çıktılar hayır siz yapmayacaksınız dediler. Bu gizli yapıldı. Kararnameleri açıkladım. İHA yapıyorsunuz gurur duyuyoruz. Destek daha fazla yapılacak. ASELSAN’ın içi boşaltıldı. Çalışanlar Hollanda’ya, Kanada’ya gitti.

-Altı lider bir karar aldık ve paylaştık. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçince CHP ile ilişkimi keseceğim.

-Kaybedersem diye düşünmüyorum. Ben kazanacağıma inanıyorum. Ülkenin içinde bulunduğu tablo belli. Bu tablodan çıkaracak aday da belli. Her evde huzurun bereketin olması lazım. Birbirimize selam veremez hale geldik. Bu ülkeye barışı getireceğim. İnsan neden aç gezsin. Bu ülke 34 yıl sonra şeker ithal etti. Bu bile başlı başına ayıptır…

-Hem içeride hem de dışarıda seçim güvenliği konusunda bir yıldır çalışıyoruz. Sandıkta görevli arkadaşlara eğitim veriliyor, bilgilendirme yapılıyor. Sonra onlar sandık başında görevli olacak. Gönüllüleri görevlendireceğiz. Barolar her okulda bir avukat bulunduracak ve uyuşmazlıkta müdahale edecekler. Vatandaşlarımız gidip oyunu kullansın. Elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oy kullanın.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.