Vedat Bilgin milletvekili oldu mu? Ankara 28. dönem milletvekilleri kimler?

Vedat Bilgin milletvekili oldu mu? Ankara 28. dönem milletvekilleri kimler? Vedat Bilgin kimdir? Hayatı hakkında merak edilenleri derlediğimiz haberin işte detayları….

Vedat Bilgin milletvekili oldu mu? Ankara 28. dönem milletvekilleri kimler?
Yayınlanma:

Vedat Bilgin Hayatı

Vedat Bilgin, 22 Eylül 1954 tarihinde Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Bayburt'ta tamamlamıştır. 1974 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi'ne kabul edilmiştir. Lisans eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını gerçekleştirmiştir.

Üniversite yıllarında Genç Arkadaş Dergisi'ni kurmuştur. 1982 yılında Selçuk Üniversitesi'nde Prof. Dr. Erol Güngör'ün asistanı olarak göreve başlamıştır. Güngör'ün vefatının ardından 1984 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmalarına devam etmiş ve sonrasında öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca Türkiye Günlüğü Dergisi'nin kurucu yönetiminde yer almıştır. 1995 yılında İngiltere'de York Üniversitesi'nde post-doktora çalışmaları yapmıştır.

erdogan-calisma-bakani-vedat-bilgin-ile-gorusecek-1143785-5.jpg

2000 yılında Başbakanlık Başdanışmanı olarak görev yapmış ve ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü olmuştur. Bu dönemde Türkiye'de ilk modern tren yolu rayı üretimini başlatmış ve Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Yolu Projesi'nin başlatılmasını sağlamıştır. 2003 yılında kendi isteğiyle bu görevinden ayrılarak üniversitedeki görevine dönmüştür.

Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde akademik hayatına devam ederken 2006 yılında misafir öğretim üyesi olarak gittiği Michigan Üniversitesi’nde “Ortadoğu’da Modernleşme Sorunları” konulu uluslararası çalışmada yer aldı.

Prof. Dr. Vedat Bilgin, 2011 yılından bu 2015 yılına kadar Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı olarak akademik hayatını sürdürdü aynı zamanda 2014 yılından 2015 yılı arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı olarak görev yaptı.

Ayrıca Gazete Habertürk, Bugün gazetesinde ve Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Köşe yazılarına Akşam gazetesinde devam etmektedir.

Prof. Dr. Vedat Bilgin, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından belirlenen "Yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları"nda 2013 yılının Basın Fikir Yazarı ödülünü kazanmıştır.

7725.jpg

Milletvekilliği

Hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamadığı Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara milletvekili olarak meclise giren Vedat Bilgin, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Ankara ikinci bölge milletvekili seçildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir. Ayrıca 26. dönemde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Vedat Bilgin AK Parti Ankara 2. bölge milletvekilleri aday listesinden girdi.

ANKARA MİLLETVEKİLLERİ İSİMLERİ VE PARTİLERİ 2023

Ankara 1. bölge milletvekilleri ve partileri: YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ / AK PARTİ JÜLİDE SARIEROĞLU / AK PARTİ MURAT ALPARSLAN / AK PARTİ ZEHRANUR AYDEMİR / AK PARTİ GAMZE TAŞÇIER / CHP DENİZ DEMİR / CHP ONUR KONURALP / CHP SADULLAH ERGİN / CHP MUSTAFA NEDİM YAMALI / CHP ALİYE TİMİSİ ERSEVER / CHP MEVLÜT KARAKAYA / MHP KORAY AYDIN / İYİ PARTİ AHMET EŞREF FAKIBABA / İYİ PARTİ

Ankara 2. bölge milletvekilleri ve partileri: VEDAT BİLGİN / AK PARTİ LÜTFİYE SELVA ÇAM / AK PARTİ ORHAN YEGİN / AK PARTİ ZEYNEP YILDIZ / AK PARTİ OSMAN GÖKÇEK / AK PARTİ KURTCAN ÇELEBİ / AK PARTİ MURAT EMİR / CHP İDRİS ŞAHİN / CHP SEMRA DİNÇER / CHP SADİR DURMAZ / MHP ADNAN BEKER / İYİ PARTİ

Ankara 3. bölge milletvekilleri ve partileri: FUAT OKTAY / AK PARTİ LEYLA ŞAHİN USTA / AK PARTİ ÖMER İLERİ / AK PARTİ ASUMAN ERDOĞAN / AK PARTİ AHMET FETHAN BAYKOÇ AK PARTİ TEKİN BİNGÖL / CHP UMUT AKDOĞAN / CHP MESUT DOĞAN / CHP AYLİN YAMAN / CHP YAŞAR YILDIRIM / MHP YÜKSEL ARSLAN / İYİ PARTİ KÜRŞAD ZORLU / İYİ PARTİ

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.